8 maart 2024

Hoe is je leven als je al vanaf jongs af aan wordt uitgenodigd het allemaal zelf uit te zoeken? Dat verhaal vertelt Eva van Zeeland, oprichter van Miss Natural en 5D dating (en vormgever van Natuurlijk! Eten!), maar vooral ondernemer, een beetje rebels en altijd op zoek naar de waarheid. Tijdens de pilot van blog tot boek schrijft ze aan haar levensverhaal, met de werktitel ‘Zoek het zelf uit’.

Van blog tot boek

Dat een boek schrijven niet even gedaan is, ervaart Eva aan den lijve tijdens het traject dat we zijn gestart. Eva is een doener, dus als iets goed voelt, dan zet ze het in de wereld. Haar boek moet er dit jaar komen, er is geen ontkomen aan, maar waar een paar weken geleden de titel Zoek het zelf uit nog de perfecte titel leek, begint het verhaal nu een andere vorm te krijgen. Wat de uiteindelijke titel en inhoud gaat worden dat blijft dan nog een grote verrassing.

Van vuur naar water

En waarbij we eerst het idee volgden van het inzetten van je innerlijk vuur, lijkt het nu steeds meer te bewegen naar het thema water. Een mooie beweging die Eva de afgelopen jaren zelf ook in haar leven heeft ingezet. Van haar meer mannelijke kant van het inzetten van haar vuur, beweegt ze nu steeds meer mee met wat het leven van haar vraagt, zoals water en het meer vrouwelijke van haar essentie.

Superwoman

Eva is een actieve vrouw die het allemaal eenvoudig voor elkaar lijkt te krijgen. Ze heeft een enorme berg energie die ze in al haar projecten naar voren brengt. Ik vraag haar hoe ze dat doet. Want het meeste lijkt toch allemaal wel te lukken. ‘Bij mij gaat er ook regelmatig iets mis hoor,’ zegt ze lachend. ‘Dat heb je als je heel veel uitprobeert, dan kan het niet anders dan dat er wel eens iets mis gaat. Maar ik denk dat dat minder zichtbaar is voor de buitenwereld.’

Trek de jas aan van de persoon die je wilt zijn

‘Je kunt echt alles zijn wat je wilt. Laat je daarin vooral niet tegenhouden door wat anderen daar van kunnen denken. Jij bent de enige die weet wat je echt werkelijk wilt en wat er voor nodig is om dat te realiseren. Ga ervoor,’ is Eva’s advies voor mensen die wel iets anders willen, maar niet weten hoe. ‘Wacht niet tot iemand je een diploma geeft, maar geef jezelf de titel van dat wat je wilt zijn.’

Afscheid nemen als het niet goed meer voelt

Ik vraag Eva naar het succes van Miss Natural en hoe het komt dat het na bijna 14 jaar nog steeds goed loopt. ‘Ik heb er al drie keer de stekker uit willen trekken maar het lukt me niet. Met andere dingen doe ik dat wel, daar neem ik makkelijker afscheid van, maar Miss Natural heb ik met me mee laten groeien, omdat ik er nog steeds van afscheid van kan nemen.’

Elke  dag een blog

‘Ik wilde informatie delen over hoe we ziek worden gemaakt door het voedsel dat we eten. Dus toen ik bij de start van mijn onderneming zichtbaar wilde worden en leerde dat bloggen daar bij hielp, nam ik me voor om elke dag een blog te plaatsen. En dat heeft geholpen voor de groei van Miss Natural. Het was niet dat ik in eerste instantie het schrijven leuk vond, ik wilde vooral het verhaal delen en artikelen delen online was in die periode een goed middel voor groei en zichtbaarheid.’

Leer te ontvangen

De vrouwelijke energie is de energie van ontvangen, maar dat vinden we allemaal heel moeilijk tegenwoordig. ‘Ik was ook altijd geneigd alles te willen controleren, maar als ik iets heb geleerd is dat het niet mogelijk is om alles onder controle te hebben. Toen het me niet lukte om natuurlijk zwanger te worden, moest ik echt meer gaan ontvangen. En die energie ben ik steeds meer in mijn leven gaan integreren. Maar het lukt mij ook nog niet altijd hoor,’ voegt ze er lachend aan toe.

Dit en nog veel meer in de podcast met Eva van Zeeland, die je nu beluistert op jouw favoriete podcastkanaal.

Meer informatie over Eva van Zeeland vind je hier:

https://youtube.com/@EvavanZeeland

http://www.instagram.com/evavanzeeland

http://www.missnatural.nl/boek


Wil je andere podcasts luisteren met inspirerende ondernemers? Check dan hier het overzicht met alle afleveringen uit de podcast van de afgelopen jaren.

Wil jij het leven creëren dat het beste bij je past? Meld je dan aan voor Schrijf je leven, 52 schrijfrituelen om het leven te creëren dat het beste bij je past.

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.