1 maart 2024

adhd, ware oorzaak

Een paar maanden geleden ontmoette ik Arda Nieboer voor het eerst tijdens een bijeenkomst van FEEM, het online netwerk voor vrouwen die van binnen naar buiten ondernemen. En ik was meteen getriggerd toen ik haar bedrijfsnaam zag, de ADHD-praktijk. En ik had meteen allerlei vragen. Want ik heb namelijk allemaal ideeën bij een diagnose als ADHD en de oplossingen die daar in de reguliere zorg voor geboden worden.

Na een paar gesprekken tijdens de FEEM-bijeenkomsten, besloot ik Arda uit te nodigen voor een gesprek, want ik merkte wel dat we een vergelijkbare kijk hadden. Maar daar waar ik altijd maar een beetje van veel weet, weet Arda veel van mensen met het label ADHD. Ze heeft namelijk zelf de diagnose gekregen, net als haar twee kinderen. Een druk huis dus…

Hoe ontstaat ADHD?

Is het iets wat je het beste kunt genezen door een medicijn te nemen, of zijn er ook andere mogelijkheden? In haar praktijk praat Arda eigenlijk nog maar weinig over de aandoening. Want ze is ervan overtuigd dat je het alleen maar erger maakt door er continu aandacht aan te besteden. Beter werkt het volgens haar om te kijken naar de dingen in je leven die wel werken. De dingen die goed gaan en waar je dus graag meer van wilt.

Verbinding met je ware essentie

We spreken in de podcast over de weg die Arda aflegde naar het leven dat zij het liefste wil leiden en hoe steeds weer kijken naar de dingen die wel werken, haar daar bij hielpen. De hulp die zij zelf niet kon vinden in het reguliere zorgtraject, biedt ze nu zelf aan haar cliënten aan. Ze helpt ze verder door ze weer te verbinden met hun ware essentie, door middel van hypnotherapie, IEMT – Integral Eye Movement Therapy, energetisch werk en traumaheling.

ADHD is niet wat je bent

Naast de ADHD-praktijk is Arda eigenaar van praktijk Meer in je kracht en de Special power academy waarbij ze coaches opleidt, zodat steeds meer mensen baat hebben bij de kracht van de heling die Arda biedt. Want zo stelt ze, ADHD is niet iets wat je bent. Het is ontstaan als een overlevingsmechanisme, vaak al heel vroeg in je leven. Je hebt het op latere leeftijd echt niet meer nodig, dat overlevingsmechanisme en toch wordt het door je brein nog steeds ingezet.

Om weer als een geheel door het leven te gaan en rust te ervaren is het van belang om de verbinding weer te leggen met je ziel, je essentie. Omdat die, volgens Arda, vaak losgeschoten kan zijn uit het lichaam. In sessies helpt ze mensen die verbinding weer te leggen. ‘En dat is het mooiste wat er is in mijn werk,’ eindigt ze het gesprek met een stralende glimlach.

Meer informatie over Arda vind je op:

www.specialpoweracademy.nl

www.adhd-praktijk.nl

www.meerinjekracht.nl

https://www.linkedin.com/in/ardanieboer/

https://www.facebook.com/ADHDPraktijk/

https://www.facebook.com/ADHDvrouw/

https://www.instagram.com/adhdvrouw/

https://www.instagram.com/adhdpraktijk

 

Wil je andere podcasts luisteren met inspirerende ondernemers? Check dan hier het overzicht met alle afleveringen uit de podcast van de afgelopen jaren.

Wil jij het leven creëren dat het beste bij je past? Meld je dan aan voor Schrijf je leven, 52 schrijfrituelen om het leven te creëren dat het beste bij je past.

 

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.