15 maart 2024

Liefde ervaren in je relatie en daarbuiten

In deze nieuwe aflevering van de Schrijf je leven podcast ga ik in gesprek met Marjoescha van Alphen, die volgens eigen zeggen als explorer door het leven gaat. Ze ziet in alles een mogelijkheid om van te leren en heeft een methode ontwikkelt om radicaal eerlijk naar zichzelf en haar omgeving te zijn. Dat zorgt ervoor dat ze zichzelf op alle lagen kent (de mooie en minder mooie kanten) en niet bang is om zichzelf helemaal te laten zien. Dat laat ze in deze podcast ook zien. We spreken over een onderwerp waar vaak een taboe op ligt, liefde ervaren in je relatie en daarbuiten.

‘Ik heb een onbedwingbare hang naar groei en ontwikkeling die ik vermoedelijk nooit zal loslaten,’ geeft ze aan. ‘Waardoor ik mezelf structureel uitdaag op vele vlakken. Mijn enthousiasme over nieuwe ontdekkingen, inzichten, kennis en wijsheid geef ik heel graag door. In de relatie met mezelf, mijn werk, mijn kinderen en mijn lief – waar ik al 24 jaar mee samen ben – heb ik al ongelofelijk veel geleerd. Als mentor breng ik mezelf, mijn kennis en lessen mee om anderen zichzelf te laten ontdekken en groeien. En dat vraagt moed, daarom is dat ook de essentie van alles wat ik doe.’

Het leven is niet altijd leuk

We trappen zoals altijd af met de vraag hoe Marjoescha het leven creëert dat het beste bij ze past en meteen duiken we de diepte in. Dat het creëren van dit leven lang niet altijd leuk is en dat de weg ernaartoe vol hobbels en kuilen zit. ‘Ik vind het gek dat we altijd maar denken dat het leven leuk moet zijn, dat is het nu eenmaal niet. Er zijn heel veel dingen in het leven die niet leuk zijn of moeilijk, maar door alles aan te gaan, groei je als mens en dat is wat volgens mij de bedoeling is.’

Lange relaties en kortstondige liefdes

Marjoescha is al ruim 24 jaar samen met haar jeugdliefde. Afgelopen jaar is Marjoescha uitgedaagd om echt te voelen of deze relatie in de huidige vorm nog steeds de bedoeling is. De vraag kwam naar boven toen Marjoescha een man ontmoette die veel eigenschappen had die ze haar huidige partner niet vond. Maar juist door dit te zien, kon ze haar verlangen uitspreken naar haar partner en is er ruimte voor groei. Door de ervaring met deze man, kon ik zien je dat het kan; liefde ervaren in je relatie en daarbuiten. Wetende dat het er allebei mag zijn, maar dat het niet altijd in een bepaalde vorm hoeft te worden gegoten of een naam moet hebben.

Liefde ervaren in je relatie en daarbuiten

Vaak zijn we geneigd om gevoelens voor mensen die niet je partner zijn af te doen als niet goed, of niet kloppend. Vreemdgaan mag eigenlijk niet, terwijl het grootste deel van de volwassenen wel eens een keer vreemd is gegaan. Dus waarom doen we er zo moeilijk over en waarom kunnen we niet zien dat iedereen die je in je leven tegenkomt, wat je ook voor hem of haar voelt een manier is om meer over jezelf te weten te komen.

Wiebelende mannen en harde vrouwen

Marjoescha werkt met wiebelende mannen en harde vrouwen. Mensen die eigenlijk de weg naar hun ware essentie zijn kwijtgeraakt en daarom niet meer in hun kracht staan. Marjoescha nodigt ze uit om de moed te vinden zich weer met hun ware ik te verbinden. ‘Zelf ben ik ook altijd een harde vrouw geweest. Ik zag mezelf niet als warme vrouw, maar dat ben ik wel. Dat zag ik in de relatie met de man voor wie ik zoveel voelde, maar die niet mijn partner was en ook in een aantal ceremonies met plantmedicijnen. Ik weet nu dat dit mijn kern is en dat ik daar weer veel meer naartoe wil bewegen.’

 

Meer informatie over Marjoescha van Alphen vind je op haar website: www.mbold.nl. 

Maar ook op Spotify, Instagram, LinkedIn en Soundcloud

 

Wil je andere podcasts luisteren met inspirerende ondernemers? Check dan hier het overzicht met alle afleveringen uit de podcast van de afgelopen jaren.

Wil jij het leven creëren dat het beste bij je past? Meld je dan aan voor Schrijf je leven, 52 schrijfrituelen om het leven te creëren dat het beste bij je past.

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.