27 juli 2016

Ik roep het de laatste tijd vaak. Creëer het leven dat echt bij je past, breng je droom tot leven, doe wat je echt leuk vindt. En door mijn levensstijl kan het er op lijken dat je het gevoel krijgt dat het leven dat ik leid voor iedereen een droom zou zijn. Nou om je uit de verwarring te halen. Dat is dus niet het geval!

Want mijn droom is niet hetzelfde als jouw droom. Dat ik me vrij voel door niets te hebben en geen vaste woonplaats te hebben, wil niet zeggen dat dit voor jou ook zo geldt. Daarom ga ik vandaag wat meer uitleggen over wat een droomleven voor jou kan zijn. Laat dus even de gedachte los dat een droomleven bestaat uit: leven zonder spullen of vaste verblijfplaats, veel reizen, elke week in een ander bed slapen, geen vaste grond onder je voeten en ga zo maar door.

Een droomleven

  • is voor iedereen anders
  • kan groots en meeslepend zijn, of juist klein en overzichtelijk
  • komt voort uit jouw diepste verlangens
  • verandert mee met de fase van je leven
  • kun je elke dag bijstellen
  • kun je elke dag ervaren
  • heeft niets te maken met veel geld verdienen

 

Een droomleven is voor iedereen anders

Iedereen heeft zijn eigen droom; hoe het er ook uit ziet, het is jouw droom. Je hoeft je dus niet te vergelijken met anderen, het belangrijkste is dat je steeds weer voelt wat voor jou belangrijk is. Bij het leven van je droom is het belangrijk dat je stopt je te verantwoorden naar de buitenwereld. De mening van anderen is niet belangrijk, belangrijk is dat jij er gelukkig van wordt. Want uiteindelijk is geluk het hoogste streven voor elk mens.

Een droomleven kan groots en meeslepend zijn, of juist klein en overzichtelijk

Er zijn dromers die dromen van miljoenen op hun bankrekening, grote auto’s en meerdere huizen. Andere dromers willen de wereld verbeteren en leven zonder materie, of gaan yogales geven aan gedetineerden. Een droom kan idealistisch zijn of inspirerend. Het kan met kunst te maken hebben, met gezondheid of met liefde. Het kan tot uiting komen in loondienst òf in de vorm van zelfstandig ondernemerschap. Alles is mogelijk.

Een droomleven komt voort uit jouw diepste verlangens

Jouw diepste verlangens leiden je naar je droom. Daarbij is het dus nodig te ontdekken wat jouw diepste verlangens zijn. En dat kan alleen maar als je in staat bent om te luisteren naar je innerlijke stem. Die stem ontdek je door de stilte op te gaan zoeken. Bijvoorbeeld in de natuur, door meditatie of door je over te geven aan je creatieve talenten. Er zijn honderden wegen die naar Rome leiden en zo zijn er ook honderden manieren om te ontdekken wat jouw droom is.

Een droomleven verandert mee met de fase van je leven

In elke fase van je leven zul je verschillende dromen hebben. Zo kun je rond je 20e een intense behoefte voelen aan vrijheid en reizen, terwijl je rond je 30e misschien meer de behoefte voelt om stabiliteit te creëren en een gezin. Waar je ook behoefte aan hebt, blijf steeds weer voelen wat je nodig hebt. En ook hier geldt, laat je daarin niet leiden door de buitenwereld. Ook niet de gedachten “wat zullen ze wel niet denken als ik nu opeens van strategie ga veranderen”. Elke fase vraagt om een nieuwe blik, om nieuwe inzichten en nieuwe stappen. Groei mee met waar je staat en voel wat jouw behoefte is.

Een droomleven kun je elke dag bijstellen

Als je je droom gaat leven, dan kan het gebeuren dat je er zo hard voor gaat dat het opeens helemaal geen droom meer is. Dat je veel te hard moet werken om alles voor elkaar te krijgen en dat er geen tijd meer is om jezelf te blijven ontwikkelen, om te blijven groeien en jezelf te blijven prikkelen. Weet dan dat je elke dag kunt bijstellen. Dat je jezelf dagelijks kunt afvragen of je je droom nog wel leeft. Je kunt echt elke dag veranderen. Dat maakt het leven van je droom nou zo interessant. Geen dag is hetzelfde, omdat jij kunt bepalen hoe je leeft en waar. En wat je doet. Dat is de kracht van creatie. De kracht van neerzetten waar jij in gelooft en hier helemaal voor gaan.

Een droomleven kun je elke dag beginnen

Je kunt elke dag beginnen aan het leven van je droom. Als je weet wat je droom is en waar je naartoe wilt, kun je elke dag kleine (of grote) stappen zetten richting je doel. Je kunt elementen uit je droomleven integreren in het leven dat je nu al leidt. En van daaruit komt je droom steeds dichterbij.

Een droomleven heeft niets te maken met veel geld verdienen

Een droomleven heeft lang niet altijd te maken met veel geld verdienen. Natuurlijk kun je geld verdienen met je droom, dat hebben al voldoende mensen laten zien. Het is alleen nooit het uitgangspunt. Het uitgangspunt is altijd geluk, liefde of het gevoel dat je in overvloed leeft. Dit komt alleen niet tot uiting in geld of materie. Wél in de dingen die je doet, hoe je je voelt en de ontmoetingen die je hebt.

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.