30 juli 2016

Ongeveer een jaar geleden ontmoet ik haar voor het eerst. Een vrouw met zo’n krachtige energie dat ze iedereen omver lijkt te blazen. Ze zit naast me in een groep van vrouwen en deelt heel open en eerlijk de ervaringen die ze heeft gehad en welke weg ze heeft afgelegd om daar te komen waar ze nu is. We spreken elkaar die dag niet persoonlijk, en hoewel ik graag meer van haar wilde horen, geloof ik dat we elkaar vast weer tegen komen als de tijd er rijp voor is.
En dat gebeurde een maand geleden, dan ontmoet ik Sandra de Vos tijdens een event over voeding. Weer die stralende energie, weer die kracht. Het duurt even voor ik door heb waar ik haar van ken, maar opeens zie ik ons weer zitten, tijdens die avond in Rotterdam.

Het ijs is snel gebroken en na die ontmoeting stuur ik haar een mail, of ze het een goed idee vindt om eens samen thee te drinken. We maken in eerste instantie een afspraak voor een lunch. Niet snel daarna mailt ze me of ik niet een energetische sessie bij haar wil volgen en haar mail past precies bij mijn rubriek, Vrienden van. Dus ga ik op 19 juli naar Amsterdam, voor een bijzondere sessie met Sandra de Vos.

lekkerrawAls ik binnenloop voel ik me meteen op mijn gemak, het huis van Sandra is een oase van rust in de drukte van Bos en Lommer. Hier kun je met gemak de wereld buiten je even vergeten. Sandra is een raw foodie en heeft hierover een prachtig boek geschreven (klik op de foto voor meer informatie). Haar passie en liefde voor raw brengt ze meteen over bij binnenkomst, ik krijg een heerlijk groentesapje en een stukje appeltaart. Niet een echte appeltaart, een heerlijk hapje gemaakt met fruit en noten, wat echt naar appeltaart smaakt. Een ware traktatie en prikkelt meteen weer mijn ideeën over koken. De inspiratie onderling stroomt het eerste uur enorm en dan zijn we nog niet aan de sessie begonnen.

Na onze uitgebreide kennismaking maken we ons klaar voor de sessie, die begint met een geleide meditatie om even helemaal tot rust te komen en waarmee we ons oplijnen om echt aan de slag te gaan. Natuurlijk hebben we het even gehad over de uitdagingen waar ik nu voor sta en of dat het uitgangspunt voor de sessie is weet ik niet, want in een sessie als deze kan er natuurlijk van alles naar voren komen.
Na de meditatie gaan we tegenover elkaar aan tafel zitten en dan gebeurt het. Sandra verplaatst zich in mijn energie en vertelt me wat ze allemaal voelt. En ze voelt het echt, want ik weet dat dit diep van binnen speelt. Het is mijn verhaal over de fase waar ik nu in zit en de stap die ik nu mag gaan zetten. Ik ga niet proberen uit te leggen wat er in deze sessie is gebeurt, maar het was echt magisch. Een sessie als deze heb ik nooit eerder meegemaakt. Iemand die tegenover je zit en uitspreekt wat ze voelt en ervaart, wat ze leest in mijn energie. Van de pijn en verkramping die ik die week zo sterk had gevoeld gingen we door naar de kracht en die liefde die er ook is. En daar waar sessies bij mij vaak eindigen met een gevoel van, er is nog veel aan te werken, voelde het nu juist, het is tijd om feest te vieren.

Na de sessie ben ik doodop, de energie-uitwisseling was heftig en doordat we zo opgelijnd waren kon ik de meeste dingen ook direct verwerken. Na de sessie brengt Sandra je nog eens helemaal tot rust,  en hoewel het buiten 35 graden was, lag ik met een berenvel om me heen op de massagebank en werd ik verwend met heerlijke muziek, wierook, hele lichte aanrakingen en vooral heel veel rust.

Na afloop vieren we de uitkomst met weer een heerlijk raw hapje. En uiteindelijk met vers gemaakt bananenijs. Alsof ik in een onwerkelijke wereld terecht was gekomen. Volledig in bliss ga ik naar buiten. Het is voor het eerst in twee jaar spirituele sessies dat ik met een glimlach op mijn gezicht naar buiten ga. Dat ik voel dat het allemaal ergens goed voor is geweest, dat ik ben waar ik zijn moet en dat het leven me geeft wat ik nodig heb.

Op de fiets naar huis doe ik nog een belangrijke ontdekking. Ik besef dat iedereen die op zoek gaat naar zichzelf zijn eigen lessen te leren heeft. Dat iedereen voor zijn kiezen krijgt wat hij nodig heeft. Dat ik niet hetzelfde hoef mee te maken als een ander om net zo sterk en krachtig te kunnen zijn. Ik leer de lessen die voor mij noodzakelijk zijn, zodat ik mensen daarmee kan inspireren. Juist daarom zijn we verschillend en door de uitdagingen die we kunnen delen toch allemaal gelijk.

Sandra, dank je wel, je bent een geweldige inspiratie voor mij en ik denk voor heel veel anderen.
Wil je meer weten over Sandra’s werk, kijk dan even op haar site.

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.