22 januari 2023

Deel blog:

Terwijl ik deze week nadacht over wat ik met jullie wilde delen, kwam er in eerste instantie heel veel zwaarte naar boven. Door een cursus die ik momenteel doe en een podcast die ik keek, leek mijn thema van deze week te gaan over verdriet. Over het collectieve verdriet waar we als maatschappij mee te maken hebben, maar ook mijn persoonlijke verdriet. Ik wilde topics aansnijden die verdrietig en heftig zijn. Tot ik werd herinnerd aan een andere les:

‘alles wat je aandacht geeft groeit’

Wet van de aantrekkingskracht

Als je de wet van de aantrekkingskracht kent, dan weet je dat je krijgt waar je je aandacht naartoe brengt. Hoe meer aandacht je geeft aan negatieve dingen, hoe duidelijker die in je leven aanwezig zullen zijn. Dus besloot ik het zware los te laten en deze mail een positieve insteek te geven. Want ik kan stil blijven staan bij het verdriet, maar ik kan ook kijken naar alle mooie dingen in mijn leven die daar tegenover staan. Wat niet wil zeggen dat ik het verdriet niet toelaat (want als ik het niet toelaat, komt het later toch als een boomerang weer naar me terug). Ik wil kiezen voor plezier. Voor blijdschap en verbinding. Want als er één intentie is die ik zet voor het komende jaar, dan is dat: meer plezier hebben. Ik wil weer huilen van het lachen, ik wil me levendig en vrolijk voelen èn ik wil dat gevoel kunnen delen met anderen.

Wat wil jij de wereld in brengen?

Waar wil jij de komende tijd je aandacht op richten? Dat kan voortkomen uit een persoonlijk verlangen, of omdat je een gave hebt die je met de wereld wilt delen. Dat laatste klinkt misschien heel groot, maar dat hoeft het niet te zijn. Je kunt het helemaal inrichten zoals jij dat wilt. En als je het doet omdat je er ook nog eens heel blij van wordt, dan is de kans groot dat je dit overbrengt naar de mensen om je heen. Wat er dan gebeurt is vaak onzeker, wat dan meteen weer een reden kan zijn om het niet te doen.

Overvloed ervaren

Maar wat als je nu eens meer kreeg dan alle angsten die je hebt? Wat als je door je gave te delen een overvloed gaat ervaren die je niet eerder hebt gekend? Wat als al je dromen waar worden? Door te volgen wat je verlangt en dit met de mensen om je heen te delen. Het is een van de dingen waar ik dit jaar mijn aandacht op wil richten. Om alles wat ik wil en waar ik bang voor ben of me misschien voor schaam of schuldig over voel, toch te doen. En dan te zien wat het oplevert. Ik wil leven vanuit alles wat kan en mijn angsten in de ogen kijken, ze bedanken voor hun aanwezigheid, maar ze niet meer mijn gedrag te laten controleren.

Verandering

En daarom ga ik iets doen wat ik spannend vind, maar wel kloppend voelt voor nu. In augustus maakte ik met mezelf de afspraak om 26 weken lang deze mails te sturen. En die tijd zit er nog niet helemaal op. Maar ik ga het loslaten, want ik voel aan alles dat het tijd wordt voor een nieuwe stap. Vorige week kon je in mijn nieuwsbrief al lezen over de evenementen die ik organiseer als ik in februari in Nederland ben en ik hoop je daar ook echt te zien. Bijvoorbeeld op 6 februari bij Seats2meet, op 16 februari tijdens de online meet & greet of op 23 februari tijdens de live editie van Your Way Café.

De komende weken houd ik je op de hoogte van wat er nog meer gaat komen. Het rijpingsproces is in volle gang en daar geef ik de ruimte aan (en aan de hoeveelheid reisdagen die ik de komende weken ga hebben 😉

Dus zeg ik ‘tot gauw’ en een hele fijne zondag.

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.