13 januari 2023

Deel blog:

Deze week keek ik naar de documentaire Superhuman, een film over de kracht van alles wat we niet kunnen zien. Een van de opvallende dingen in die film vond ik het concept dat we allemaal onderdeel zijn van een vooropgezet spel. Dat we voortkomen uit een andere dimensie en dit spel van daaruit bedacht hebben. De essentie is dat we spirituele wezens in een menselijk lichaam zijn. En dat je als spiritueel wezen kiest voor de lessen die je wilt leren en om te ervaren wat jij nu ervaart in het leven.

Je hebt hier zelf voor gekozen

Of je nu wel of niet gelooft in dit spirituele idee, als ik nu naar de wereld kijk, zie ik ook een groot spel. En soms vraag ik me af, wie heeft dit allemaal bedacht? Waarom gebeuren de dingen die er gebeuren en wat kunnen we ervan leren? Ik moest denken aan de eerste lockdown toen heel veel mensen voor elkaar opstonden. We juichten zorgmedewerkers toe, zetten ons in voor mensen die eenzaam waren of deden boodschappen voor mensen die hun huis niet uit konden. Er ontstond creativiteit bij ondernemers om hun bedrijfsopzet aan te passen en we gingen minder op reis. De wereld kwam tot stilstand en we lieten aan onszelf en elkaar zien dat er andere dingen belangrijk waren, dan dat wat belangrijk leek in de jaren daarvoor. Milieuproblemen waren ineens minder groot, omdat we minder reisbewegingen maakten.

Experimenten vanuit een onbekend systeem?

Maar het draaide ook heel snel weer om. Nu doen we alles weer gewoon zoals we het altijd deden. Het lijkt het erop alsof de crises komen om ons te redden van oud gedrag, maar het helpt niets, omdat we net zo gemakkelijk weer terug in ons oude gedrag schieten als de crisis voorbij is. Daarom vraag ik me wel eens af wat er nu wel en niet echt is. Of dat wat er gebeurt experimenten zijn vanuit een onbekend systeem om ons te laten ontdekken of we ook anders kunnen leven. Soms heb ik het idee dat er dingen gebeuren om een test met ons te doen. Bijvoorbeeld met de energiecrisis nu, de vraag is, kunnen we leven met de kachel een paar graden lager? En dan blijkt dat dus soms best wel te kunnen en raak je ineens gewend aan een ander normaal. Maar hoe snel ga je weer terug als de prijzen voor gas weer normaal zijn?

Welk spel wil jij spelen?

Ondertussen gebeuren er ook heel veel goede dingen. Steeds meer mensen veranderen hun gedrag en zijn in staat daarin hun eigen weg te blijven volgen. Ze doen niet meer mee aan de regels van het spel dat ze wordt opgelegd. Ik weet bijna zeker dat ook jij, omdat je mijn berichten leest, behoefte hebt om het anders te doen, of het al structureel anders doet. En dat je ervaart dat het bewandelen van je eigen weg soms onzekerheid met zich mee brengt. Misschien zelfs wel zo dat je dan soms toch weer mee gaat doen met ‘de rest’, of de regels volgt die je worden opgelegd. Maar dat is vaak niet meer de bedoeling. Je voelt dat jij hier op aarde bent om een ander leven te leiden.

De andere weg bewandelen

Je eigen weg volgen, kan soms eenzaam voelen. Alsof jij de enige bent die het anders wilt. Ik weet ondertussen zeker dat dit niet zo is. Jij bent niet de enige. En daarom ben je vanaf 23 februari welkom in Your Way Café, een online ontmoetingsplek voor mensen die hun eigen weg volgen (en heel soms een live meeting). De komende weken ga ik je hierover steeds meer vertellen, maar allereerst wil ik je uitnodigen voor een eerste borrel van dit netwerk op 23 februari vanaf 15.00 uur in Utrecht. De locatie maak ik snel bekend.

Wil je erbij zijn? Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar post @ irenevangent.nl.
Ik zou het super tof vinden je dan te ontmoeten.

Wil je ondertussen inspiratie van anderen om je eigen weg te volgen? Luister dan naar al die prachtige verhalen in mijn podcast.

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.