5 augustus 2016

Het blijft heerlijk als mensen quotes roepen, terwijl ze zelf nog niet weten dat het voor mij de inspiratie is voor een nieuw blog. Gisteren sprak ik een vriendin en ik vertelde over het feit dat het me zoveel energie kostte om weer op een nieuwe plek thuis te komen en dat het deze keer meer tijd kostte dan anders. Ik verzuchtte dat ik toch niet mocht klagen, ik had er toch zeker zelf voor gekozen. 

Waarop zij zei: “Het feit dat je er zelf voor hebt gekozen, wil nog niet zeggen dat het gemakkelijk is”. En dat strookt natuurlijk helemaal met het blog dat ik vorige week schreef over de shit die je tegenkomt als je je droom achterna gaat. Want ja, gaaf is het natuurlijk wel als je je eigen keuzes maakt. En voor 80% van de tijd is het ook gewoon super gaaf. Maar er zijn van die dagen, dat het ook in een droomleven gewoon niet allemaal even lekker loopt. Omdat je wordt gevraagd steeds jezelf weer te motiveren, omdat dingen ook in een droomleven soms tegen zitten en omdat je soms gewoon helemaal geen zin hebt.

De eenzaamheid van een droomleven

Dat je dan het gevoel hebt er helemaal alleen voor te staan, omdat je zelf de weg bepaalt die je wilt bewandelen en er soms gewoon geen voorbeelden zijn van mensen die het ook hebben gedaan. Natuurlijk zijn er mensen die hetzelfde pad bewandelen als jij, maar je kunt er wel vanuit gaan dat de groep die dezelfde droom als jij najaagt niet heel groot is. In mijn directe kring ken ik bijvoorbeeld maar weinig mensen die zonder huis leven. Zij zijn dan ook vaak verbaasd over het feit dat ik het toch allemaal weer voor elkaar krijg, steeds weer een dak boven mijn hoofd, een plek om te slapen en soms wel in het bezit van de sleutels van meerdere huizen en auto’s.

Het is maar net waar je de focus legt. Ik zeg altijd maar zo, je hebt maar één huis nodig om te wonen, dus als je één aanbod krijgt, is dat genoeg. Soms is het prettiger als je meerdere opties hebt, maar bij mij is het tot nog toe zo geweest dat het universum me precies heeft gegeven wat ik nodig heb en dat dit altijd tot goede resultaten heeft geleid.

En ondanks dat het niet altijd gemakkelijk is, zou ik het niet anders willen. Door steeds weer van locatie te veranderen, krijg ik enorm veel inspiratie voor blogs en verhalen en leer ik steeds meer over het leven en hoe ik dat voor mezelf kan optimaliseren.

“Rome wasn’t built in a day”

Zei mijn coach deze week en zo gaat het echt als je je droom wilt leven. Als je bewuste stappen zet, dan kun je steeds meer leren van het leven dat je leidt en hoe je dat leidt. Dan kun je elke dag je strategie en leven aanpassen aan de behoeften die je hebt. En dat is wat mij betreft echt het gaafste wat er is. Want alleen op die manier creëer je een droomleven.

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.