18 augustus 2016

De voorgevel van de salon in Utrecht
De voorgevel van de salon in Utrecht

Al een paar jaar was ik op zoek naar een ander soort kapper. Een kapper waar met natuurlijke producten werd gewerkt was mijn grootste wens. En omdat ik het geluk heb in Utrecht te wonen, kwam ik uit bij de leukste en natuurlijkste kapper van het land (en misschien wel van een veel groter oppervlak dan alleen Nederland). Na mijn eerste positieve ervaring bij Ginger Natuurkapper, mocht ik vorige week weer een keertje op bezoek. En dat was weer net zo’n feest!

Bij binnenkomst merk je meteen al het verschil met een ‘normale’ kapper. Hier wordt op een heel andere manier naar jou als mens gekeken. Er is goed nagedacht over de inrichting en er is met veel natuurlijke materialen gewerkt, er staan veel planten, voor een nog natuurlijker effect en bij binnenkomst kun je kiezen of je een kopje gemberthee wilt of een lekker kopje koffie. Maaike is nog even bezig als ik binnenkom, zodat ik met mijn kopje thee even op adem kan komen en de ruimte in me opneem. Het verschil met andere kappers zit ook in de geur die er hangt. De chemische lucht van haarkleuring ontbreekt volledig, waardoor de lucht fris en zacht is, alsof je in een opgeruimde huiskamer binnenkomt.

De salon vol planten
De salon vol planten

Vandaag werkt Maaike samen met Robin (volgens haar een van de superkappers die ze in dienst heeft). De kapsalon loopt goed, zo goed zelfs dat Maaike binnen anderhalf jaar al 3 kappers in dienst heeft en er is een freelancer die ze in kan schakelen in de extra drukke periodes. Na een korte introductie mag ik plaatsnemen in de stoel om mijn haar te laten wassen.

De wasbeurt vindt plaats op een massagestoel. En terwijl Maaike mijn haar wast lig ik dus heerlijk te ontspannen in de stoel. Heel wat anders dan de kappers die ik tot nu toe bezocht. Waar ik altijd net niet ontspannen met mijn hoofd in die wasbak lag, te wachten tot die marteling voorbij is… Een van de redenen om altijd zelf mijn haar te wassen voor ik naar de kapper ging. Maar voor dit soort behandelingen alleen al kom ik graag terug bij Ginger.

Maaike aan het werk
Maaike aan het werk

Al snel hebben we het over doen wat je leuk vindt, het concept van de salon en het succes er van. En dat Maaike doet wat ze leuk vindt, dat staat als een paal boven water. Al jaren droomde ze van een eigen kapsalon. Ze was zelfs al bezig met het businessplan, maar kwam steeds tot de conclusie dat het nog niet helemaal perfect was, dus stelde ze de stap steeds uit en bleef werken voor een baas, wetende dat het tij ooit zou keren als ze maar het juiste plan had.En dat plan diende zich op een hele bijzondere manier aan.

de plantkleuringen in allerlei kleuren
de plantkleuringen in allerlei kleuren

Een paar jaar geleden ontdekte Maaike dat ze hartstikke allergisch is voor chemische haarkleuringen. Waardoor haar arts haar adviseerde maar een andere baan te gaan zoeken, want het kappersvak zou ze, voor haar gezondheid, nooit meer kunnen uitvoeren. Dit nieuws plantte het zaadje bij Maaike, om op zoek te gaan naar een mogelijkheid om haar vak te blijven uitoefenen, want het is gewoon het leukste wat ze kan doen. Dus ging ze op zoek naar een mogelijkheid om een volwaardige kapsalon te creëren, waar zij ook haarkleuringen kon doen, maar waar ze niet met de chemische producten hoefde te werken. Na een zoektocht ontdekte ze plantaardige kleuringen, waarbij je alle kleuren die je wilt kunt krijgen zonder toevoegingen en vaak zelfs zo goed dat je je haar minder vaak hoeft te kleuren dan met een chemische variant.

Kopie van DSC_0373Het idee voor haar eigen salon was geboren. Anderhalf jaar geleden werd Ginger Natuurkapper in Utrecht geopend. En dat is echt een aanwinst voor de stad! Een plek waar je met je kapper kunt kletsen over alles op het gebied van bewust leven, maar ook over dromen, over groeien en over ondernemen. Een kapper waarbij er aandacht is voor je haar, waar je onder het genot van een heerlijke kop thee kletst en waar je ziet dat er in rust en met aandacht wordt geknipt. Waar er wordt gewerkt met de natuurlijke shampoos en andere haarproducten van O Way (een merk uit Italië dat volledig biodynamisch is en waar je zelfs een rondleiding kunt krijgen in de fabriek en de velden waar ze hun kruiden laten groeien – dit schijnt namelijk in de schoonheidsbranche niet zo normaal te zijn) en waar je volledig ontspannen en relaxt weer naar buiten stapt met een nieuwe look die helemaal bij jou past!

Shampoo van O Way
Shampoo van O Way

Na mijn eerste bezoek was ik al fan, maar nu weet ik het zeker, ik wil nooit meer een andere kapper. Maaike en ik hebben een heerlijk gesprek gehad tijdens mijn behandeling en we sluiten af met de uitwisseling van onze passies, ik geef haar mijn boek en ik krijg nog een heerlijke fles shampoo van O Way mee naar huis. Wat een genot dat er mensen zijn die durven te springen, die hun hart volgen of door omstandigheden worden gedwongen anders naar de wereld te kijken. En dat daar dan zulke pareltjes uit naar voren komen, daar kan een mens alleen maar heel erg blij van worden. Ik in ieder geval wel!

Het eindresultaat
Het eindresultaat

Wil jij ook door Maaike, Robin, Caroline of Lorèn geknipt worden en met een super leuke coupe weer de straat op? Maak dan snel een afspraak bij Ginger Natuurkapper op de Willem van Noortstraat in Utrecht.

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.