5 maart 2020

Als je alle business guru’s, life style coaches en mindsetchangers mag geloven is alles mogelijk. Je mag daadwerkelijk alles wensen en je kunt alles creëren. Als je er maar hard genoeg je best voor doet en alles overhoop gooit. Heel hard werken aan jezelf of aan je bedrijf of aan je relatie en dan komt het allemaal goed. Dan kun je de rest van je leven met je kont op een bounty eiland zitten en hoef je nooit meer te werken…

Is dat echt zo?

Nu ben ik zeker van mening dat je het leven kunt creëren dat het beste bij je past, alleen vraag ik me af of dat altijd lukt als je meer wilt. Volgens mij kun je namelijk een veel leuker leven creëren als je minder wilt. Niet zozeer doen, maar gewoon zijn en mee bewegen met wat er als vanzelf ontstaat.

In de wereld van nu, moet je van alles… De hypotheek van je net iets te grote huis betalen, de lening van je net iets te dure auto en al het andere wat je op afkoop hebt betaald. Je wilt een volle kledingkast met de laatste mode, verre reizen maken, regelmatig uit eten en per jaar nog een paar festivals nalopen. Gewoon om te laten zien dat je het allemaal kunt, dat je het meest geweldige leven hebt en dat het je aan niets ontbreekt. En dat dan natuurlijk wel op social media laten…

Verlangen naar minder

Hoewel het leuk lijkt, vind ik al die dingen tegenwoordig alleen maar zeer vermoeiend. Ik hoef niet meer, ik wil juist minder. Vooral minder moeten, want met een volle agenda en veel te veel afspraken kom ik niet tot dat wat echt wil ontstaan. Dan kan ik niet creëren. En in mijn leven is mijn creatiekracht mijn allergrootste geluk.

Dit jaar doe ik dan ook een experiment. Hoewel ik dit jaar voor de zoveelste keer begon met een mega hoog omzetdoel, wil ik dit jaar proberen om lekker geld te verdienen vanuit de bron van wie ik ben. Dat klinkt misschien een beetje zweverig, maar als ik niets moet, verveel ik me nooit, dan wordt mijn drang om te creëren wordt steeds groter. Ik ga schrijven, creëren en alles stroomt bijna als vanzelf. Dan gaan er wensen in vervulling die ik ineens heel duidelijk zie. Mijn ziel weet het namelijk allemaal al, maar soms wil mijn ego nog even laten weten dat zij de baas is. Zodra mijn ego de touwtjes in handen heeft, stopt de stroom en raak ik in paniek. Ik weet dat ik mijn ego en ziel allebei nodig heb, maar ik wil graag leren ze in balans met elkaar te laten werken.

Leven vanuit vertrouwen

Vandaar ook mijn experiment. Ik vertrouw dat ik op de goede weg ben, dat ik de juiste stappen zet en dat ik met de juiste intenties kan creëren wat er gecreëerd moet worden. Al langer geloof ik in de bron van creatie, nog nooit heb ik haar zoveel ruimte gegeven in een periode waarin ik ook een andere keuze had kunnen maken. Vanuit mijn oude gedrag zou ik namelijk in deze fase helemaal niet vertrouwen op de kracht en de bron, maar zou ik een baan zijn gaan zoeken om geld te verdienen. Werk puur om het geld. En dit is een mechanisme dat ik heel goed ken. Dat heb ik altijd zo gedaan en daarom stopte de stroom altijd weer omdat ik het druk had.

Kijk, ik vind het natuurlijk wel onwijs spannend en soms komt dat oude gedrag weer terug en zet me tot actie aan om een baan te zoeken. Gelukkig kan ik dat nu zien voor wat het is en laat ik het snel los. En laat ik me weer leiden door de bron van creatie.

Delen wat er te delen is

Ik ga vast meer delen over deze reis de komende tijd, want het is de basis van wat ik nu te doen heb, namelijk 100% mijn eigen weg volgen en vertrouwen op dat wat ik altijd heb geweten, maar waar ik nooit echt op durfde te vertrouwen “er wordt altijd voor je gezorgd”. En vanuit die creatie heb ik dus heel erg veel behoefte om weer te delen wat er gebeurt. En met het delen wil ik jou inspireren het leven te creëren dat het beste bij je past. Een leven dat vol is, dat je verrijkt, dat je de ruimte geeft om te groeien, daar waar jij wilt groeien. Echt vanuit jouw essentie.

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.