14 april 2020

Oh lieve mensen, wat gebeurt er toch veel momenteel!

Van een paar weken leven in angst, twijfel en onzekerheid, voel ik alles omdraaien naar een nieuwe energie. Natuurlijk is de hele wereld opgeschud door ‘het virus’ en iedereen krijgt daarin zijn eigen uitdagingen.

Voor mij is deze lock down een uitnodiging nog scherper te kijken naar het leven dat ik leid en de keuzes die ik heb gemaakt de afgelopen jaren. En daardoor kan ik nu nog meer mijn eigen weg kiezen. En tegelijkertijd beweeg ik ook mee met wat me wordt opgelegd. Daar heb ik toch ook zo mijn vraagtekens bij. Want waarom beweeg ik mee? Uit angst of uit liefde?

Angst is er altijd…

Alleen wordt de angst nu vergroot omdat we niet weten wat er nog gaat komen. We hebben niets meer zelf in de hand. Toch is angst er altijd in je leven. Tot het moment waarop je ontdekt hoe angst ontstaat. En beseft dat het niets anders is dan een stem die je bang probeert te maken voor dingen die er niet zijn.

Gelukkig is angst het tegenovergestelde van liefde. En als je dat begrijpt kun je met een paar kleine stappen altijd weer van angst naar liefde gaan.

…en liefde ook

Al jaren word ik door dit concept getriggerd. Toen ik in 2014 in Bali was leerde ik het verschil tussen angst en liefde. Ik was tot nu toe niet in staat het echt toe te passen in mijn leven. Ik vond het veel te zweverig en zat nog veel te veel vast in het hardnekkige, je moet hard werken om iets te bereiken, je moet doelen stellen en je aan de regels houden. Vanuit die energie kon ik liefde vaak niet toelaten en hoorde ik mezelf nog heel vaak zeggen dat ik dingen moet doen. Nu weet ik dat als ik in die energie zit, er altijd angst is en dat ik wil proberen dingen te controleren. En als we iets leren op dit moment, dan is het wel dat er helemaal niets te controleren is.

Vanuit die energie van liefde kun je jezelf en de wereld om je heen steeds weer geven wat echt nodig is. Zonder strijd of twijfel.

Wat geloof jij?

De afgelopen weken heb ik me weer afgevraagd waarom ik doe wat ik doe. Daarnaast kwam de vraag naar boven waarom we nu massaal volgen wat ons opgelegd wordt. Er bekroop me een gevoel dat we als marionetten worden bespeeld door een aantal mensen die de macht hebben, of denken te hebben. Dat er mensen zijn die iets besluiten wat ons hele leven lam legt en dat wij daar heel goed naar luisteren. In eerste instantie durfde ik die gedachte nog niet helemaal toe te laten. Bang om uit gelachen te worden of het bij het verkeerde eind te hebben, want ja iedereen volgt de massa, dus waarom zou ik dan vragen gaan stellen, moet ik niet gewoon accepteren dat het is wat het is? De vraag bleef echter wel hangen en dit weekend werd ik op meerdere punten geraakt door mensen die wel durfden uitspreken dat er achter deze hele corona-crisis veel meer zit dan we denken. Ik sta mezelf dan nu ook toe om veel meer vragen te stellen over dat wat er buiten mij gebeurt.

Wat wil er echt ontstaan als je het doel loslaat?

Als je nu thuis zit en je hebt tijd en ruimte, dan nodig ik je uit te voelen en ervaren hoe het leven ook kan zijn. Ga leven zonder doel, zonder plan en ontdek elke dag wat wil ontstaan. Ik geloof dat je daar echt rustiger, gelukkiger en rijker van wordt. Je leven wordt eenvoudiger, het stroomt en steeds meer gaat vanzelf. Dat is een heerlijk gevoel. Hoe meer mensen dat doen, hoe meer we zullen begrijpen dat we niet alles hoeven te controleren. Dat alles mag ontstaan vanuit liefde en rust.

Het vergt vertrouwen. 100% vertrouwen dat je altijd op het juiste moment de juiste dingen doet. Zelfs als je achteraf denkt, ‘dat was niet handig’, ‘dat had ik beter anders kunnen doen’ of ‘oef dat heeft me geld gekost’. Want juist door te experimenteren kom je steeds dichterbij het leven dat het beste bij je past. En van daaruit kun je elke keer weer aanpassen en doen wat goed voelt voor jou.

Online lancering Volg je eigen weg

De afgelopen dagen leerde ik dat ik nog steeds dingen deed omdat anderen me dat in fluisterden, of omdat ik het zo had bedacht of afgesproken. En daardoor blokkeerde ik volledig. Op het moment dat ik los kon laten dat iets op een bepaalde manier moest, ging alles weer stromen.

Aanstaande vrijdag 17 april om 16.00 uur is de online lancering van Volg je eigen weg en hoewel het begon als een boekpresentatie heb ik besloten de start te maken van iets wat meer is dan alleen het boek. Ik wil me verbinden met jou, als lezer van mijn blogs en boeken. Ik wil weten wat jou drijft en tegenhoudt om helemaal je eigen weg te volgen. Om zo een groep ‘reizigers’ te creëren die allemaal dezelfde reis afleggen naar hun eigen bestemming. Je hoeft deze weg niet alleen te bewandelen. We gaan het samen doen. Alleen samen kunnen we een wereld creëren die ontstaat vanuit liefde en daardoor duurzamer en rustiger is en kunnen we elkaar inspireren het leven te creëren dat echt bij ons past.

Wees welkom! Vrijdagmiddag om 16.00 uur ben je welkom in deze online meeting via zoom. Als je er niet bij kunt zijn, niet getreurd, ik deel het event via Youtube en mijn podcast ook, dus je kunt het altijd terug zien en luisteren.

Meld je wel even aan, dan kan ik inschatten hoeveel mensen erbij zijn. 

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.