12 december 2016

In gesprek met Hanneke van Onna

Maandagmiddag is de laatste stop waar ik bij ben. Door mijn beetje drukke schema en andere events lukt het niet het hele weekend erbij te zijn en dat vind ik achteraf gezien echt super jammer. Want wat is het geweldig al die dromen en hoe kunnen we realiseren dat we hier veel meer mee doen. Mijn inspiratiesensoren staan op scherp en idee na idee komt binnen. Ook door gewoon hier bij te zijn, in verbinding met mensen vallen puzzelstukjes op hun plek, en dat is fantastisch.

Vandaag dus de laatste stap en weer kom ik in een omgeving met mensen die ik niet vaak ontmoet.  Mensen met een heftig verhaal omdat ze moesten vluchten uit hun eigen land waar het oorlog is. En je voelt meteen een verschil in benadering. De een is positief en ziet de mogelijkheden, bij de ander voel je nog een heleboel pijn die nog niet is geheeld. Allemaal hebben ze hun uitdagingen, maar ook hier is de manier waarop je er naar kijkt van invloed op hoe je het ervaart. Woorden en intenties zijn hierbij dus van groot belang.

Aan tafel ook jongeren van UUT, een initiatief van en voor jongeren over Utrecht. Ook hier zin natuurlijk heel vel dromen te vinden, vanuit een compleet andere hoek natuurlijk, want deze Nederlandse jongeren leven in vrijheid en kunnen alles creëren wat ze willen. Het mooie is dat ze elkaar aanvullen, dat ze verbindingen kunnen leggen en elkaar kunnen steunen in het realiseren van de droom.

Een weekendje mee dromen in de VIP-bus leert me dat je een droom niet in je eentje waar kunt maken, dat je mee-makers nodig hebt en dat het altijd eerst gaat om de droom en dan pas om het geld. Want als de droom niet uit je hart komt, dan heeft geld geen enkele zin om iets waar te maken. En daarbij komt dat als je het echt wilt, je het ook zonder geld of met minder geld voor elkaar krijgt. Geld is makkelijk, maar geen voorwaarde voor succes. En wat is geld als je je kunt laven aan de inspiratie van heel veel bijzondere mensen, die elkaar vooruit willen helpen, die durven delen, die kwetsbaar durven zijn en die connecties hebben.

Dat is waar het om gaat en dat is waar we elkaar kunnen versterken. Dus laten we vooral blijven delen, blijven dromen en elkaar verder helpen, waar we kunnen. En laten we elkaar vooral blijven inspireren om het ook echt te gaan doen. Want zonder actie, komt er niets van terecht!

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.