14 december 2016

Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje van Shanti, we kennen elkaar al een tijdje via Facebook en volgen elkaar vooral online. We hadden het al wel eens over de mogelijkheden om samen iets te organiseren, maar daar was het toen het moment nog niet voor.

Na jaren zoeken en luisteren naar mijn intuïtie weet ik dat er voor alles een moment is, zo ook voor dit moment. En hoewel ik sommige dingen nog wel eens spannend vind, geloof ik nu dat ja zeggen en ergens voor kiezen de weg openen naar nieuwe ontdekkingen en ervaringen. Shanti vroeg me niet voor niets, maar ik twijfelde toch even aan mezelf toen zij een lofzang over me afriep die ik zelf niet zo goed zag op dat moment (dat zijn die heerlijke blinde vlekken in het leven, waarin jij gewoon doet wat je moet doen en anderen dat dus zien als opmerkelijk, verfrissend of verrassend). De laatste weken gaat bij mij alles in een stroomversnelling, het gaat allemaal zo lekker en er gebeuren dingen die ik echt niet had verwacht nog dit jaar. Dingen die ik had bedacht voor over een paar jaar, als ik wat steviger in mijn schoenen zou staan en meer ervaring zou hebben.

Maar het feit is, ik sta stevig in mijn schoenen en ik heb alles gedaan om daar te komen. En natuurlijk kan ik nog heel veel leren, maar zoals een van mijn teammembers vandaag zei: “Ja, het leven, het is een groot experiment, want ik heb het nog nooit gedaan.” Wat briljant, en dat is natuurlijk ook gewoon zoals het is. Want of je nu wel of niet in vorige en volgende levens geloofd, bij bewustzijn heb ik dit zoals ik mijn leven nu leef inderdaad nog nooit gedaan en dus is het allemaal nieuw en spannend en dat mag ook wel eens gezegd worden. Zeker als je zoals ik steeds weer de vernieuwing opzoekt en nieuwe dingen uitprobeert.

Een leven in flow

Zo’n 10 jaar geleden ontmoette ik een man, Frank Heckman en hij was fan van het boek Flow van Mihaly Csikszentmihalyi. Hij had zelf ook een boek geschreven en ik was geïnspireerd door de manier waarop deze twee mannen naar het leven keken. Een leven waarbij alles stroomt, niets als werk voelt en je doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Zo’n leven wilde ik ook wel, maar in die tijd was ik daar nog helemaal niet klaar voor, kennelijk. Het idee is altijd blijven hangen en sinds een paar maanden hoor ik mezelf steeds vaker zeggen dat het stroomt in mijn leven, dat er overvloed is en dat ik de juiste mensen ontmoet. Ik heb opeens  een leven in flow, een leven waarin alles lijkt te kloppen en er echt alleen maar de dingen gebeuren die ik in mijn dromen voor me zag. Ik doe waar ik me goed bij voel, neem afstand als het nodig is, durf te vertrouwen dat het altijd goed komt en zet de stappen die ik moet zetten om mijn dromen te realiseren. Het is een leven zonder strijd, een leven waarin ik echt kan doen waarvoor ik hier ben en ik voel me vrij, echt vrij. Ik heb me ook bevrijd van allerlei gedachten en ideeën, dingen die zouden moeten of waar ik aan zou moeten voldoen in een perfecte wereld.

Maar ik creëer mijn eigen wereld, mijn eigen condities en mijn eigen kracht. Ik doe wat ik moet doen en leef mijn eigen leven. En dat is voor mij Verlicht Werken, een manier van werken waarbij alles stroomt, waarbij je geeft wat je te geven hebt en ontvangt wat daarbij hoort. Het betekent gaan staan voor je waarde, voor de liefde voor je werk en dat delen met de mensen die dat willen horen. Want je kunt niet iedereen blij maken met dat wat je doet, het enige wat je kunt doen is je hart laten spreken en de wereld mooier maken door helemaal jezelf te zijn, te leven vanuit je essentie en doen wat voor jou goed voelt!

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.