9 februari 2024

ik beval van het heelal

Ik beval van het heelal, de titel van een boek dat je alleen daarom al wilt lezen, toch? Tessa Smits is schrijver en kunstenaar, maar is vooral Tessa! Ze is al jaren een inspiratiebron voor me, en we hebben al meerdere pogingen gedaan een podcast te plannen, maar dat lukte steeds maar niet. Ondertussen weet ik dat overal een reden voor is èn dus ook voor de vertraging die dit opleverde. Want het vuurwerk dat je in dit gesprek hoort, is precies wat nodig was op dit moment.

Seats2meet als verbindende factor

Jaren geleden toen Tessa net haar eerste boek Failliet mooier wordt het niet had uitgegeven werd ik op haar werk getipt door een collega van Seats2meet. Ze vertelde me dat Tessa net als ik schrijver was, maar ook kunstenares en dat een van haar schilderijen bij ons op de locatie hing. Ik was meteen gegrepen, maar ik kon niet zeggen waarom. Ik was niet echt een kunstkenner, maar haar schilderij raakte me.

ik beval van het heelal

Ondertussen is Tessa’s tweede boek, ik beval van het heelal uitgekomen in september 2023 en is een megasucces. Ik beval van het heelal is een schaamteloos eerbetoon aan schrijven, creëren en je overgeven aan alles wat je niet kunt zien. Over keuzes maken op je gevoel en vanuit een diep vertrouwen dat zelfs de gekste keuzes de bedoeling zijn op dat moment, voor jou.

Vrijheid

Tessa’s grootste drijfveer in alles wat ze doet, is vrijheid, in het leven, in wie je bent. Daarnaast heeft ze een groot verlangen naar creëren en voluit leven. Volgens Tessa moet je jezelf bevrijden van alles wat je hierin nog tegenhoudt om echt voluit te kunnen leven. En dat is dan ook een belangrijk onderdeel van haar reis. We hebben het over creëren (of juist niet creëren), manifesteren, manipuleren en een leven lang leren. En volgen wat goed voelt voor jou, omdat alleen jij weet wat jij in het leven wilt en kunt realiseren.

Laat het resultaat los

Om je te bevrijden van alles wat je denkt te moeten realiseren is het belangrijk dat je resultaat volledig loslaat. Je kunt wel de richting bepalen die je op wilt, maar als je iets hebt gecreëerd (als een boek of kunstwerk) dan mag je het daarna loslaten in het volle vertrouwen dat het product een richting vindt waar ze zelf het meest gelukkig van wordt. Tessa had nooit kunnen bedenken dat haar boek binnen een paar maanden tijd al aan de vijfde druk toe zou zijn, maar het is waar en dat betekent dat er ruimte is voor meer van dit soort boeken.

Schaamteloos schrijven

Als schrijver met een verlangen om het ware verhaal naar buiten te brengen, heb je maar een ding te doen en dat is alles loslaten wat je denkt dat je moet schrijven. De mogelijke meningen van anderen loslaten en je volledig overgeven aan het verhaal dat geschreven wil worden. Dus doe zoals Tessa en schrijf zoals jij wilt schrijven, schaamteloos, zonder zorgen en volledig vanuit jouw ware essentie! Verlang jij daar ook naar? Bekijk mijn aanbod en maak jezelf klaar om jouw ware unieke verhaal te schrijven!

In deze podcastaflevering hoor je alles over hoe Tessa het leven manifesteert dat het beste bij haar past en hoe zij van haar boek, ik beval van het heelal, een ongekend en onverwacht succes maakte.

Wil je andere podcasts luisteren met inspirerende ondernemers? Check dan hier het overzicht met alle afleveringen uit de podcast van de afgelopen jaren.

Wil jij het leven creëren dat het beste bij je past? Meld je dan aan voor Schrijf je leven, 52 schrijfrituelen om het leven te creëren dat het beste bij je past.

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.