2 februari 2024

Deel blog:

Corine van Zoelen

Corine van Zoelen is een nieuwe wereld ondernemer en haar missie sluit bijna naadloos aan op de mijne. Ook Corine wil de wereld mooier maken en laten zien dat het anders kan. Ik ken Corine al jaren, uit de ‘yoga-scene’. Als ondernemer heeft ze een prachtige reis afgelegd en steeds weer haar bedrijf aangepast aan de vragen die ze kreeg en wat de markt vroeg. Steeds net een beetje voor de troepen uit. Wat voor haar natuurlijk is, maar bij anderen vaak vraagtekens oproept.

Van juf naar ondernemer

Na eerst in de verzekeringswereld te hebben gewerkt, werd ze op een gegeven moment leerkracht op een basisschool. Daarnaast startte ze een yogastudio waar ze eerst alleen kinderyogales gaf en daarna ook les aan volwassenen. Vervolgens begon ze online les te geven eerst yogalessen, daarna leerde ze andere yogadocenten om ook een online bedrijf op te zetten. Maar omdat die lessen eigenlijk toe te passen zijn voor elke ondernemer, begeleid ze nu andersdenkende nieuwe wereld ondernemers met hun online bedrijf.

Andersdenkende nieuwe wereld ondernemers

Deze ondernemers willen de wereld graag anders achter laten dan de wereld waarop ze terecht gekomen zijn. Deze ondernemers voelen dat het anders mag en zien dat online werken een mooie manier is om een leven te creëren waar ze blij van worden. Het zijn ondernemers die met een nieuwe blik naar de wereld kijken. Mensen die zien dat het leven zoals we het gecreëerd hebben niet duurzaam is en niet gelukkig maakt. Ze gaan op zoek naar manieren om hun kwaliteit van leven te vergroten en kiezen daarbij onder andere voor een online onderneming.

Corine van Zoelen als naam voor haar bedrijf

Toen Corine een aantal jaar geleden een nieuwe naam voor haar onderneming moest kiezen, koos ze bewust voor haar eigen naam. ‘Mensen kennen mij toch voornamelijk als Corine van Zoelen. Dus dat was logisch. Het is ook een eerbetoon aan mijn man die een paar jaar geleden is overleden. Ik draag zijn achternaam en zo leeft hij nog steeds in mijn naam voort.’ Het is precies hoe ik erover denk. Als je als zelfstandige werkt, dan werken mensen met jou als persoon, niet zozeer met je bedrijf. Dan kun je maar beter onder je eigen naam werken. Hoe leuk het ook lijkt om een bedrijfsnaam te kiezen, het is vaak ook gewoon gedoe.

Steeds weer iets nieuws

Corine is net als ik een manifesting generator. Wat betekent dat je het heerlijk vindt om steeds weer nieuwe dingen te doen. Niet gek dus dat veel manifesting generators ondernemers zijn. Corine werkte eerst in het basisonderwijs, maar was daar al snel uitgekeken. Zo startte ze haar leven als ondernemer en past haar koers steeds weer aan als ze voelt dat het de bedoeling is. Levensgebeurtenissen spelen daar vaak een grote rol in. Zo werd ze online ondernemer toen ze een periode aan huis gekluisterd was toen ze haar schouder had gebroken. Haar online onderneming kon ook gewoon doorlopen in de periode dat haar man ziek was en uiteindelijk overleed.

De kracht van schrijven en visualisatie

We hebben het ook over de kracht van schrijven en visualisatie. Over hoe je dingen die je graag wilt al voor je kunt zien. Kunt visualiseren om ze vervolgens te realiseren. Zo heeft Corine van Zoelen al heel veel dingen in haar verbeelding gezien, voor ze uiteindelijk in de werkelijkheid gerealiseerd werden.

Wil je meer weten over Corine van Zoelen?

Meer informatie over Corine van Zoelen vind je op: www.corinevanzoelen.nl
Haar online training vind je op www.vanondernemernaaronlineondernemer.nl
Haar magazine vind je hier: www.pauwervrouwenmagazine.nl
De workation in Turkije vind je hier: www.turkijeworkation.nl
In de podcast spreken we ook over het interview dat we een aantal jaar geleden deden in de podcast van Corine: die vind je hier.

 

Wil je andere podcasts luisteren met inspirerende ondernemers? Check dan hier het overzicht met alle afleveringen uit de podcast van de afgelopen jaren.

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.