13 augustus 2020

Deel blog:

In deze podcast met Marieke van Asten hebben we het natuurlijk over de weg die Marieke volgt. Maar daarnaast hebben we het vooral over doen wat goed voelt voor jou. Marieke van Asten verhuisde 4 jaar geleden naar het Caribisch gebied, eigenlijk voor de liefde, maar toen die niet stand hield besloot ze toch te blijven. Haar gevoel om op dit tropische eiland te wonen verdween niet toen de liefde voorbij was. De liefde voor het eiland was vele malen sterker dan de liefde voor een man en dat is nog steeds zo! Marieke vertelt over de stichting die ze aan het opstarten is en over het volledige vertrouwen dat het altijd goed komt. Juist door te volgen wat je intuïtie je ingeeft. Meer informatie over Marieke vind je op haar website.

Een reden om te gaan

4 jaar geleden besluit Marieke te verhuizen naar de Commonwealth of Dominica, voor de liefde. Althans dat is wat ze zichzelf en haar omgeving vertelt. Want stiekem weet ze al dat ze niet verhuisd voor de liefde voor deze man, maar voor de liefde voor het eiland. Marieke houdt van warmte en dat is al een van de redenen dat ze helemaal op haar plek is op dit Caribische eiland.

 

Doen wat de bedoeling is

Op een eiland blijven wonen als de relatie waar je voor ging voorbij is, zullen niet veel mensen doen, maar voor Marieke was het al heel snel duidelijk. Dit eiland is haar thuis. En om dat te ervaren kreeg ze in het eerste jaar van haar verhuizing al vele uitdagingen voor zich die zouden kunnen zorgen dat ze terug naar Nederland zou gaan. Zo ging ze in dat jaar door familie-omstandigheden (die ze in de podcast deelt) meerdere malen terug naar Nederland, maar steeds was het gevoel dat thuis op de Commonwealth of Dominica is bevestigd. Terug in Nederland was de heimwee naar het eiland zo groot dat ze zeker weet dat dit de plek is waar ze oud wil worden.

 

Marieke van Asten in origineel kostuumLeven op een tropisch eiland

Wie wil er nu niet op een tropisch eiland wonen? Dat klinkt natuurlijk als een idyllisch plaatje, hangmat, kokosnoot, wit strand, blauwe zee. De werkelijkheid is anders. De Commonwealth of Dominica bestaat voor een groot deel uit tropisch oerwoud en vulkanen, waardoor de meeste stranden zwart zijn. En er is veel gedoe, armoede, huiselijk geweld en trauma’s bij kinderen en volwassenen door de orkaan die een paar jaar geleden over het eiland raasde. Voor Marieke van Asten is dit geen reden om te vertrekken, maar juist de basis van haar bestaan op het eiland.

 

Creativiteit als therapie

Marieke wil ondersteuning bieden aan kinderen die het moeilijk hebben. Dus is ze een stichting gestart waarmee ze de kinderen van het eiland hun trauma’s helpt verwerken door middel van creativiteit. Ze pakt dat overigens vrij rustig aan. Marieke is echt gaan leven op het eiland. Ze heeft tot nog toe verschillende banen gehad en deed op veel plekken vrijwilligerswerk . Haar droom is om over een jaar of twee een eigen plek te hebben waar ze de kinderen kan ontvangen en begeleiden.

Wil jij Marieke helpen om haar droom van een eigen school te realiseren? Via haar website kun je een donatie doen, of als je op zoek bent naar een manier om vrijwilligerswerk te doen op een tropisch eiland, ook dat vind je via haar website.

Veel luisterplezier!

Wil jij ook je eigen weg volgen?

Ik help je graag op weg. In mijn nieuwste boek Volg je eigen weg ontdek je wat jij kunt doen om het leven te creëren dat het beste bij je past. Op mijn blog vind je verhalen om je op weg te helpen en in mijn podcast hoor je interviews met mensen die al jaren hun eigen weg volgen.

Ik wens je heel veel plezier met deze aflevering van de Volg je eigen weg podcast, wil je geen aflevering missen? Meld je dan aan voor de podcastserie en krijg alle updates automatisch in je mailbox. Of volg me via SpotifyiTunes of Podbean.

Super leuk als je even laat weten wat je van deze aflevering vindt, dan kan door de aflevering te liken op de verschillende platformen, of door een comment achter te laten! Ik hoor graag van je!

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.