30 juli 2020

Deel blog:

Jikkie Has is schrijver van het boek Zakelijk zelfvertrouwen en helpt voornamelijk vrouwen, maar zeker ook mannen aan meer zakelijk zelfvertrouwen. Jikkie startte in 2011 als zelfstandig ondernemer en was binnen een jaar financieel zelfstandig door te werken aan haar mindset en ondernemersvaardigheden. Als jij in jezelf gelooft, gaan anderen dat ook doen en met meer zelfvertrouwen leef je een fijner leven. En dat kun je goed gebruiken om je eigen weg te volgen. Meer informatie over Jikkie vind je op haar website.

Andermans droom leven

Als ik Jikkie de vraag stel hoe ze haar eigen weg volgt, antwoord ze zonder twijfel, stap voor stap. En dat is meteen een prachtige start van haar levensverhaal. Jikkie startte haar carrière als management trainee, direct na haar afstuderen kreeg ze een baan met een goed salaris, een lease-auto en laptop en telefoon van de zaak. Zoals ze zelf zegt was ze super enthousiast en wilde ze niets liever dan CEO worden van dit bedrijf. Tot het moment kwam dat ze ineens besefte dat ze niet haar eigen droom aan het leven was, maar de droom van een ander. Ze merkte dat ze niet deed waar ze zelf echt blij van werd, maar eigenlijk iemand anders probeerde te zijn. Op dat moment begon ze aan haar reis naar ondernemerschap om het leven te creëren dat echt bij haar past.

Steeds weer een nieuwe weg in slaan

Ook in haar ondernemerschap zoekt Jikke regelmatig weer naar nieuwe wegen. Zo begon ze als business coach, maar voelde ze op een gegeven moment dat de extreme bling-bling marketing van veel andere businesscoaches niet matchten met haar eigen ideeën. Ze wilde wel met ondernemers werken, maar zocht weer naar een ander insteek. Een miskraam zette haar met beide benen op de grond, weer kwam de vraag naar boven, hoe wil ik terug kijken op mijn leven als ik straks op mijn 85e in mijn hangstoel terugkijk op mijn leven. Wat wil ik dan gerealiseerd hebben? Het werd haar helder dat ze als trainer en spreker aan de slag wilde, om mensen te helpen hun zakelijke zelfvertrouwen een boost te geven.

Hoe krijg je meer zakelijk zelfvertrouwen?

Het gebrek aan zelfvertrouwen komt vaak voort uit het feit dat er zoveel te kiezen is tegenwoordig. De loop van je leven staat niet meer vast en door alle mogelijkheden die je voorbij ziet komen, kun je jezelf steeds meer afvragen, heb ik wel de juiste keuze gemaakt? De twee pijlers van zelfvertrouwen zijn eigenwaarde en vaardigheden. Dit betekent aan de ene kant dat je weet dat je het waard bent goede prijzen te vragen, het vertrouwen hebt in jezelf dat jij het werk kunt doen en aan de andere kant gaat het om je ondernemersvaardigheden. Ook Jikkie moest aan deze twee pijlers werken om meer zelfvertrouwen te krijgen, want ook zij stelde zichzelf op een gegeven moment de vraag “als ik niet in mezelf geloof, wie gaat het dan wel doen?”. 

In de podcast hoor je wat jij kunt doen om je zelfvertrouwen te vergroten en wat er nodig is om eerlijk met elkaar over dit onderwerp in gesprek te gaan.

Veel luisterplezier!

Wil jij ook je eigen weg volgen?

Ik help je graag op weg. In mijn nieuwste boek Volg je eigen weg ontdek je wat jij kunt doen om het leven te creëren dat het beste bij je past. Op mijn blog vind je verhalen om je op weg te helpen en in mijn podcast hoor je interviews met mensen die al jaren hun eigen weg volgen.

Ik wens je heel veel plezier met deze aflevering van de Volg je eigen weg podcast, wil je geen aflevering missen? Meld je dan aan voor de podcastserie en krijg alle updates automatisch in je mailbox. Of volg me via SpotifyiTunes of Podbean.

Super leuk als je even laat weten wat je van deze aflevering vindt, dan kan door de aflevering te liken op de verschillende platformen, of door een comment achter te laten! Ik hoor graag van je!

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.