16 juli 2020

Deel blog:

In deze podcast ga ik in gesprek met Linda Dronkers-Steijn, eigenaar van Envision your Future en auteur van het boek Golven van Geluk. Na een carrière in de financiële sector besloot Linda het roer om te gooien en te bewijzen dat jezelf de grootste belemmering en creator van je werkelijkheid bent. Ze startte voor zichzelf en helpt mensen nu om te groeien door ze in te laten zien hoe je gedachten je werkelijkheid creëren. Een thema dat me al een tijdlang fascineert, maar ik nooit helemaal goed te pakken krijg.

Het veld van ongekende mogelijkheden

Het leven is meer dan we kunnen zien. Er is een groot veld van ongekende mogelijkheden waar je op in kunt tunen om je werkelijkheid te creëren en meer te varen op je intuïtie. Maar hoe begrijp je iets wat je niet kunt zien en zelfs niet letterlijk kunt voelen. Welke zintuigen heb je nodig om dan te creëren? Dit veld kent geen tijd en ruimte en in dit veld is alle informatie aanwezig. Je intuïtie is hieraan gekoppeld, want waarom ‘weet’ je dingen soms zó zeker, terwijl je het niet kunt verklaren? En hoe en waar start creativiteit? Dat komt allemaal samen in dit veld dat we niet kunnen zien.

Wat geloof jij?

Waar ben jij van overtuigd? Met gedachten werkt het zo, alles wat jij gelooft word je werkelijkheid. We hebben het over een voorbeeld uit een boek dat ik ooit las, waarin schoonmaaksters wordt verteld dat ze eigenlijk met alle activiteit die ze doen enorm sportief zijn. In een controle groep werd ze dit niet verteld. Waardoor de eerste groep inderdaad veel fitter en actiever bleek dan de andere groep. Alleen maar door ze te vertellen hoe sportief ze bezig zijn. En zo werkt dit ook in jouw hoofd. Als jij jezelf vertelt dat je goed genoeg bent, dan ga je dat ook voelen en ervaren. Snauw jij jezelf inwendig af en vind je dat je eigenlijk niet goed genoeg bent, dan heeft dat direct effect op hoe je je voelt. Je gedachten en uitspraken zijn dus echt van invloed op je werkelijkheid!

Vind het geluk in jezelf

Omdat we allebei een boek schreven met geluk in de titel hebben we het over wat geluk voor ons betekend. We zijn het erover eens dat geluk een continue staat van zijn is. Dat het iets is wat met je meebeweegt, niet iets wat los staat van jou. Toch heeft ons brein daar nog een grote invloed op, omdat we geconditioneerd zijn met alles wat we in het verleden hebben meegemaakt. Uiteindelijk is geluk dat wat jij voelt en ervaart en kun je er steeds weer op intunen, als je daar behoefte aan hebt. Negatieve gevoelens mogen er zijn, maar zelfs in die fases kun je geluk ervaren. 

Veel luisterplezier en tot de volgende aflevering!

Wil jij ook je eigen weg volgen?

Ik help je graag op weg. In mijn nieuwste boek Volg je eigen weg ontdek je wat jij kunt doen om het leven te creëren dat het beste bij je past. Op mijn blog vind je verhalen om je op weg te helpen en in mijn podcast hoor je interviews met mensen die al jaren hun eigen weg volgen.

Ik wens je heel veel plezier met deze aflevering van de Volg je eigen weg podcast, wil je geen aflevering missen? Meld je dan aan voor de podcastserie en krijg alle updates automatisch in je mailbox. Of volg me via SpotifyiTunes of Podbean.

Super leuk als je even laat weten wat je van deze aflevering vindt, dan kan door de aflevering te liken op de verschillende platformen, of door een comment achter te laten! Ik hoor graag van je!

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.