7 juli 2020

Deel blog:

In deze podcast ga ik in gesprek met Daphne Lie. Daphne is eigenaar van de D-Ly boekhoudacademie. Een plek waar haar liefde voor cijfers én mensen samenkomen. Een plek waar Daphne ondernemers helpt de geldkant van hun onderneming op orde te krijgen. En dat is iets wat voor elke ondernemer eigenlijk een must is, want een goede financiële basis geeft rust en daardoor vrijheid. En vrijheid is natuurlijk van essentieel belang bij het volgen van je eigen weg. Want als je weet hoeveel je echt nodig hebt om je eigen weg te volgen, weet je hoeveel je daarvoor moet doen en wat je dus ook kunt laten. Net als ik gaat Daphne niet uit van het concept “meer, meer, meer”, ze kijkt juist naar wat je echt nodig hebt en hoe je dat dan kunt verdienen.

Uit het familiebedrijf stappen

Om haar eigen weg te volgen moest Daphe uit het familiebedrijf stappen waarin ze samen werkte met haar vader en haar opa. Een fijne plek om te werken, want dit maakbedrijf produceerde prachtige producten en gaf de familie een prettig leven. Maar Daphne voelde heel sterk dat er een punt in haar leven kwam waarop werken in het familiebedrijf en de gewenste overname niet paste bij haar eigen wensen. Het werd tijd om afscheid te nemen. Een moeilijke periode volgde, want afscheid nemen van de droom van je vader is niet eenvoudig. Toch heeft deze stap er voor gezorgd dat Daphne gelukkiger is èn dat de relatie met haar vader beter dan ooit is.

Werken met cijfers

Ik ken weinig mensen die enthousiast worden van financiën, maar Daphne wel. Ze geniet ervan om met cijfers te werken èn ze wordt er vooral heel blij van als ze merkt dat anderen het ook snappen. Daar doet ze veel voor en ze helpt ondernemers met liefde aan wat meer financiële wijsheid. Niet door hun administratie uit handen te nemen, maar juist door ze te leren hoe ze een goed overzicht kunnen creëren, waardoor ze eenvoudig een foutloze btw-aangifte kunnen doen.

Potjes vullen

Zelf ben ik onlangs gestart met de Profit First methode, een manier waarbij je jezelf eerst winst uitkeert, voordat je andere kosten betaalt. Een revolutionaire methode, want op die manier is er altijd winst en houd je altijd iets over voor jezelf. Dit kan een klein percentage zijn in het begin, tot je financiën steeds beter op orde komen en je winstpercentage hoger kan worden.

Ook Daphne werkt met soortgelijke potjes. Door die potjes maandelijks te vullen, is er een goede verdeling voor geld in het hier en nu en geld voor onverwachte momenten zoals een corona-crisis, ziekte of als je de behoefte hebt even niet te werken.

Inzicht geeft ruimte

Als je weet hoeveel geld je nodig hebt, waar je het voor nodig hebt en hoe je het kunt gebruiken, ontstaat er ruimte. Ruimte om echt te doen wat jij fijn vindt en van alle momenten te genieten. Belangrijk dus om te weten hoe jij met je geld omgaat en dat ook met plezier te doen. We hebben het over met liefde geld uitgeven en ontvangen. Over liefdevol je rekeningen betalen en wat dit doet met de energie voor jou en de persoon die je betaalt.

Veel luisterplezier en tot de volgende aflevering!

Wil jij ook je eigen weg volgen?

Ik help je graag op weg. In mijn nieuwste boek Volg je eigen weg ontdek je wat jij kunt doen om het leven te creëren dat het beste bij je past. Op mijn blog vind je verhalen om je op weg te helpen en in mijn podcast hoor je interviews met mensen die al jaren hun eigen weg volgen.

Ik wens je heel veel plezier met deze aflevering van de Volg je eigen weg podcast, wil je geen aflevering missen? Meld je dan aan voor de podcastserie en krijg alle updates automatisch in je mailbox. Of volg me via SpotifyiTunes of Podbean.

Super leuk als je even laat weten wat je van deze aflevering vindt, dan kan door de aflevering te liken op de verschillende platformen, of door een comment achter te laten! Ik hoor graag van je!

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.