17 juni 2020

Deel blog:

Hoe kun je als ondernemer geld verdienen met je missie? Daarover spreek ik met Janneke van Oorsouw. Janneke is businesscoach voor coaches en leert ze een succesvolle onderneming te runnen. Een bedrijf die ze een zodanig inkomen geeft dat ze niet nog een baan erbij hoeven hebben.

Janneke begon ooit als belastingadviseur en wist al snel dat haar levensmissie daar niet lag. Ze deed het altijd net een beetje anders dan anderen en volgde al vroeg haar eigen weg. Was altijd een vreemde eend in de bijt, omdat ze veel verschillende dingen leuk vond en dus ook deed. Ze liet zich niet tegenhouden door de ideeën van haar collega’s of vrienden. Zo woonde ze als belastingadviseur tussen creatievelingen en ging ze in het weekend vaak naar festivals, wat haar collega’s dan altijd bijzonder interessant vonden 😉

Op reis viel het kwartje

Tijdens een reis in Sri Lanka ontdekte Janneke dat ze met heel weinig gelukkig kon zijn. In een aftandse bed & breakfast had ze ‘een gesprek’ met haar rugzak en besefte dat daar alles in zat wat ze nodig had (en meer). Eenmaal thuis starte ze haar plan van de vrijheid en werkte naar haar droom toe. De mogelijkheid om haar baan op te kunnen zeggen en voor zichzelf te beginnen. Om geld te besparen maakte ze allemaal keuzes die anderen in haar geval niet zouden doen. Want vooral haar collega’s waren altijd beter om meer te bereiken, terwijl Janneke juist steeds minder wilde, zodat ze heel veel kon sparen. 

Het ontvouwde zich onderweg

Janneke ontmoette in die tijd vaak heel veel bijzondere coaches die geweldig werk deden, maar vaak nog een baan ernaast hadden. Hierdoor konden ze nooit echt leven van hun droom en het bijzondere werk dat ze deden. Doordat Janneke beide werelden met elkaar kon verbinden, besloot ze deze groep te gaan begeleiden om rendabele bedrijven te bouwen. 

Haar eigen ritme

Janneke vindt haar ondernemerschap een zegen, omdat ze zo compleet kan doen wat goed voelt voor haar. Zo kan ze de ene maand helemaal ‘aan staan’ om een volgende maand weer wat meer rust in te bouwen. Als je voor een baas werkt is dat onmogelijk vertelt ze, want die vraagt je dan om voortdurend ‘aan te staan’ en nooit rust in te bouwen. En dat werkt niet. Zeker niet voor vrouwen is haar overtuiging, omdat die zo duidelijk op sommige momenten gewoon niet hard kunnen gaan, maar echt rust moeten nemen. 

Geld mindset

We praten veel over geld, hoe je het kunt verdienen en welke stappen je als ondernemer te zetten hebt om iets te bereiken. Zo kun je wel een bepaald omzetdoel vaststellen, maar als je niet weet waarom en je er geen gevoel bij hebt, dan is het bijna niet te doen. Juist als je weet waarom je een bepaald bedrag wilt verdienen en wat je daarvoor moet doen, dan kan het gaan stromen. En soms moet je dan je prijzen gaan aanpassen, of andere diensten creëren, om echt dat te verdienen wat je nodig hebt.

Wil je meer weten over het werk van Janneke, kijk dan eens op haar website, metjanneke.nl.

Wil jij ook je eigen weg volgen?

Ik help je graag op weg. In mijn nieuwste boek Volg je eigen weg ontdek je wat jij kunt doen om het leven te creëren dat het beste bij je past. Op mijn blog vind je verhalen om je op weg te helpen en in mijn podcast hoor je interviews met mensen die al jaren hun eigen weg volgen.

Ik wens je heel veel plezier met deze aflevering van de Volg je eigen weg podcast, wil je geen aflevering missen? Meld je dan aan voor de podcastserie en krijg alle updates automatisch in je mailbox. Of volg me via SpotifyiTunes of Podbean.

Super leuk als je even laat weten wat je van deze aflevering vindt, dan kan door de aflevering te liken op de verschillende platformen, of door een comment achter te laten! Ik hoor graag van je!

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.