12 juni 2020

Deel blog:

Vandaag draaien we de rollen om! Schrijfcoach Eveline Broekhuizen interviewt mij over hoe ik mijn eigen weg volg als schrijver. Schrijven is voor mij vaak een natuurlijk proces en toch volg ik daarin ook helemaal mijn eigen weg. De eerste drie boeken die ik schreef ontstonden altijd vanuit een zoektocht die ik zelf aflegde en als vanzelf rolde daar vaak een boek uit. Zo ontstond Natuurlijk! Eten vanuit mijn zoektocht naar een natuurlijke eetstijl, Geluk in 8 koppen thee vanuit het jaar dat ik het Achtvoudig pad van yoga volgde en Volg je eigen weg vanuit de zoektocht naar leven vanuit mijn eigen kracht.

Wil je meer weten over het werk van Eveline, ga dan even naar haar site evelinebroekhuizen.com of luister aflevering 26 waarin ik Eveline interview over hoe zij haar eigen weg volgt.

Ze ontstaan ‘gewoon’

Mijn boeken ontstaan altijd ‘gewoon’ en ik zeg dit tussen aanhalingstekens, omdat het voor mij ook echt zo voelt. Steeds weer als ik iets wil delen, dan voel ik op een gegeven moment dat er een boek aan komt. Ik heb altijd heel veel te vertellen en dat kan ik op allerlei manieren doen, en een boek is daar een van. Vaak ontstaan ze vanuit de blogs die ik schrijf of de lezingen die ik geef. En dan bouw ik het om tot een boek. Op die manier wordt het maken van een boek ‘gemakkelijker’ omdat je al heel veel content hebt die je kunt hergebruiken.

Ik kan je niet vertellen wat jij moet doen

We hebben het natuurlijk uitgebreid over mijn nieuwste boek Volg je eigen weg, waarin ik vertel hoe het voor mij was om dit boek te schrijven. Ik heb nooit de intentie gehad een boek te schrijven met een stappenplan waarin ik vertel hoe iemand moet leven. Wat ik wel wil is mensen inspireren en de levenslessen die ik heb geleerd te delen. En dat zijn de levenslessen tot nu toe. Het delen van de verhalen van de mensen die ik heb geïnterviewd, heeft mij ook veel gebracht en laat zien dat het volgen van je eigen weg, ook echt precies dat is, je doet het op jouw manier en volgt wat goed voelt voor jou. Waarbij je steeds weer uitgedaagd wordt dat echt te volgen, ook als de buitenwereld iets anders van je vraagt.

Uitgeven in eigen beheer

Tot nog toe heb ik mijn boeken altijd in eigen beheer uitgegeven. Dat was voor mij de gemakkelijkste weg, omdat het proces met een uitgever me vrij langdradig leek. Dat bleek uiteindelijk ook het geval te zijn, met Eveline praat ik ook uitgebreid over het proces dat ik eens in ging met een uitgever. Dat is een traject dat ik op die manier nooit meer zou volgen, toch voelt het wel alsof ik voor de boeken die er nog ga komen wél met een uitgever wil gaan werken, al is het alleen maar om alles wat ik als schrijver lastig vindt kan overdragen (zoals de verkoop en de distributie).

Wil jij ook je eigen weg volgen?

Ik help je graag op weg. In mijn nieuwste boek Volg je eigen weg ontdek je wat jij kunt doen om het leven te creëren dat het beste bij je past. Op mijn blog vind je verhalen om je op weg te helpen en in mijn podcast hoor je interviews met mensen die al jaren hun eigen weg volgen.

Ik wens je heel veel plezier met deze aflevering van de Volg je eigen weg podcast, wil je geen aflevering missen? Meld je dan aan voor de podcastserie en krijg alle updates automatisch in je mailbox. Of volg me via SpotifyiTunes of Podbean.

Super leuk als je even laat weten wat je van deze aflevering vindt, dan kan door de aflevering te liken op de verschillende platformen, of door een comment achter te laten! Ik hoor graag van je!

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.