4 juni 2020

Deel blog:

In deze aflevering ga ik in gesprek met Eveline Broekhuizen, schrijfcoach voor coaches die een boek willen schrijven. Eveline en ik zitten sinds een aantal maanden in een mastermind bij Marjan van der Bult en dat is een feestje. Omdat we hierin uitgedaagd worden steeds meer de onderneming te creëren die echt bij ons past. Eveline begon een aantal jaar geleden als tekstredacteur en is doorgegroeid naar schrijfcoach. Nu helpt ze coaches die hun verhaal willen delen in een boek om dat verhaal goed gestructureerd op papier te krijgen.

Wat heb je nodig?

Ons gesprek raakt allerlei facetten en we hebben het onder andere over mijn favoriete onderwerp van deze periode, geld. Eveline vertelt hoe ze altijd dacht vanuit wat ze nodig dacht te hebben en niet zozeer vanuit wat haar dromen zijn. Er is een groot verschil tussen leven met wat je minimaal nodig hebt, en leven vanuit de dromen die je hebt. Er is een verschil in energie als je leeft vanuit je droom. Eveline werkt graag met visualisaties, zodat ze de droom echt voor je kunt zien. Het moet wel realistisch blijven, want het moet bij je blijven passen.

Je kunt alles hebben wat je wilt

Eveline zag al tijden een wit huisje in de natuur voor zich met een enorm weids uitzicht. Maar ze had al besloten dat dit eigenlijk te ver van haar bed was, je kunt ten slotte niet alles hebben. Maar wat als dat niet waar is en je wel alles kunt hebben. Het is maar net de energie waar je je op richt, want niet veel later na het besluit dat ze wel alles kon hebben, kreeg ze de kans het witte huis in de natuur te kopen en daar woont ze nu.

Een boek schrijven

Natuurlijk hebben we het ook over het proces van een boek schrijven. Over het proces dat je aangaat met jezelf als je een verhaal op papier wilt zetten over blokkades die je tegenkomt, over structuur aanbrengen in je boek en over hoe je begint. Want hoewel je altijd het doel voor ogen kunt hebben dat je een boek wilt maken, de weg er naar toe is zeker niet recht en daar kom je jezelf echt wel tegen. Maar dat is het leuke van een boek schrijven, net als ondernemen daagt het je uit tot de kern te gaan van wie je bent en wat je te vertellen hebt.

Wil jij ook je eigen weg volgen?

Ik help je graag op weg. In mijn nieuwste boek Volg je eigen weg ontdek je wat jij kunt doen om het leven te creëren dat het beste bij je past. Op mijn blog vind je verhalen om je op weg te helpen en in mijn podcast hoor je interviews met mensen die al jaren hun eigen weg volgen.

Ik wens je heel veel plezier met deze aflevering van de Volg je eigen weg podcast, wil je geen aflevering missen? Meld je dan aan voor de podcastserie en krijg alle updates automatisch in je mailbox. Of volg me via SpotifyiTunes of Podbean.

Super leuk als je even laat weten wat je van deze aflevering vindt, dan kan door de aflevering te liken op de verschillende platformen, of door een comment achter te laten! Ik hoor graag van je!

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.