26 mei 2020

Deel blog:

Vandaag deel ik met veel plezier dit fijne gesprek dat ik had met Myrna van Kemenade, eigenaresse en oprichter van Yogadreams in Zaandam. Myrna is een ondernemer met heel veel ideeën en met een passie om mensen vrijheid te laten ervaren, in lichaam en geest. We namen dit gesprek op op 5 mei, dag van de vrijheid. Het thema van deze podcast is dan ook de vrijheid die je van binnen voelt. Want hoe kun je je vrij blijven voelen als de buitenwereld iets van je verlangt waardoor je je minder vrij voelt?

Ik heb altijd mijn eigen weg gevolgd

Als ik Myrna vraag naar hoe zij haar eigen weg volgt vertelt ze vol passie het verhaal dat ze dat eigenlijk al heeft gedaan vanaf het moment dat ze 4 jaar oud was. Toen wist ze zeker dat ze ballerina wilde worden en die droom heeft ze verwezenlijkt. Na jaren als professioneel danseres te hebben gewerkt, voelde ze ineens dat het tijd was voor iets anders. De volgende stap was yoga, om te blijven bewegen, maar dan volgens het ritme van haar eigen lichaam. Myrna is nu zo’n 13 jaar eigenaar van een prachtige yogaschool in Zaandam, waar ze samenwerkt met een team van 45 freelance yogadocenten en een aanbod van wel 18 verschillende yogastijlen.

Tijd voor mezelf

Myrna houdt ervan te creëren en werkt juist daarom ook samen met de beste mensen die haar creaties in de wereld kunnen zetten. Daardoor houdt ze heel veel tijd over voor andere dingen. Want naast haar yogaschool is ze ook nog coach, heeft ze nu haar eigen online academy en geeft ze aan dat ze zich ook nog wel eens verveelt.

Haar belangrijkste tip: zorg goed voor jezelf, maak daar altijd ruimte voor. En als je denkt geen tijd te hebben, pak dan steeds korte momenten om terug te keren naar jezelf. Bijvoorbeeld door meerdere keren per dag een korte mediatie te doen.

Liefde voor yoga

Myrna en ik delen een liefde voor yoga en het creëren van een leven dat echt bij je past. Een deel van het gesprek gaat dan ook over hoe yoga je kan helpen dichterbij jezelf te komen, dat het geen doel op zich is, maar een middel om jezelf beter te leren kennen.

 

Wil jij ook je eigen weg volgen?

Ik help je graag op weg. In mijn nieuwste boek Volg je eigen weg ontdek je wat jij kunt doen om het leven te creëren dat het beste bij je past. Op mijn blog vind je verhalen om je op weg te helpen en in mijn podcast hoor je interviews met mensen die al jaren hun eigen weg volgen.

Ik wens je heel veel plezier met deze aflevering van de Volg je eigen weg podcast, wil je geen aflevering missen? Meld je dan aan voor de podcastserie en krijg alle updates automatisch in je mailbox. Of volg me via SpotifyiTunes of Podbean.

Super leuk als je even laat weten wat je van deze aflevering vindt, dan kan door de aflevering te liken op de verschillende platformen, of door een comment achter te laten! Ik hoor graag van je!

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.