11 mei 2020

Deel blog:

Ik ontmoet Kim Bakker voor het eerst als mijn boek Geluk in 8 koppen thee net is uitgekomen. Kim is eigenaresse van twee yogastudio’s van Yogapoint in de omgeving Utrecht en van de YogaDocentOpleiding. Ik interviewde Kim eind 2019 voor mijn boek Volg je eigen weg. Een uitwerking van het interview vind je ook in mijn boek.

Ik praat met Kim over het feit dat je altijd onderweg bent, dat de reis naar je eigen weg eigenlijk nooit stopt. En dat de beste strategie is altijd mee te bewegen met wat er gebeurt, in plaats van er tegen te vechten of vast te houden aan dat wat je nu hebt.

Laat de controle los en luister naar je intuïtie

Als ik Kim vraag naar haar eigen weg komen we al snel tot de conclusie dat je altijd onderweg bent.

“Ik ben ervan overtuigd dat er een kracht is die zowel in ons verbonden is, als buiten ons. Iets oneindigs wat door ons heen gaat. Je kunt het vergelijken met een bootje dat je over de rivier laat meevaren. Je kunt je verzetten en je vasthouden aan een tak, dan krijg je zeker spierpijn. Als je het bootje laat gaan word je voortgestuwd en geef je je over aan dat wat de bedoeling is. Dat is natuurlijk heel spannend. Gelukkig houd ik wel van een uitdaging!”, vertelt ze lachend. “Als je de controle loslaat, is het belangrijk dat je heel dichtbij jezelf blijft. Zo wilde ik toen ik moeder werd nog maar 3 dagen werken, zodat ik er ook voor mijn kinderen was. Ik heb dat besproken met mijn werkgever. Het kon wel, alleen niet in de functie die ik had. Ik kreeg een andere functie en was daar heel blij mee. Dichtbij jezelf blijven betekent ook dat je soms moet loslaten wat je hebt en je openstellen voor andere opties.”

Wil jij ook je eigen weg volgen?

Ik help je graag op weg. In mijn nieuwste boek Volg je eigen weg ontdek je wat jij kunt doen om het leven te creëren dat het beste bij je past. Op mijn blog vind je verhalen om je op weg te helpen en in mijn podcast hoor je interviews met mensen die al jaren hun eigen weg volgen.

Ik wens je heel veel plezier met deze aflevering van de Volg je eigen weg podcast, wil je geen aflevering missen? Meld je dan aan voor de podcastserie en krijg alle updates automatisch in je mailbox. Of volg me via SpotifyiTunes of Podbean.

Super leuk als je even laat weten wat je van deze aflevering vindt, dan kan door de aflevering te liken op de verschillende platformen, of door een comment achter te laten! Ik hoor graag van je!

 

foto Lotte door: Raphael Nunumete

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.