7 maart 2020

Deel blog:

Marjan van de Bult is oprichter van de Gelukfabriek en helpt vrouwelijke ondernemers een bedrijf neer te zetten waar ze trots op zijn. Ze helpt en inspireert mij daarbij echt mijn eigen weg te volgen, ook als ondernemer. En vooral te vertrouwen dat ik op de juiste weg ben.

Mijn zwangerschap inspireerde me deze weg in te slaan

“Mijn bedrijf in de huidige vorm is ontstaan toen ik zwanger was van Romée. Ik voelde heel sterk dat ik haar een wereld wilde laten zien waarin mensen doen waar ze echt gelukkig van worden. Waar mensen hun passie en hun dromen volgen. Het is mijn missie geworden deze mensen te helpen een goedlopende onderneming op te bouwen.”

Marjan vertelt dat ze startende ondernemers vaak ziet zwemmen. Ze hebben fantastische missies en ideeën, maar krijgen het niet altijd goed van de grond. “Ik help ze een bedrijf neer te zetten waar ze trots op kunnen zijn, waarmee ze hun missie volgen èn goed verdienen omdat ze werken met klanten die bij ze passen. Ik werk het liefst met ondernemers die iets teweeg willen brengen. Door mijn zorg-achtergrond werk ik graag met coaches en therapeuten èn met creatieve ondernemers.”

Een goed team om me heen is essentieel om mijn dromen waar te maken

Ik vraag Marjan hoe ze balans houdt tussen het ondernemerschap en moeder zijn van een dochter.

“Het is vaak een enorme puzzel alle ballen in de lucht te houden en dat vraagt om enorme focus op de momenten dat ik aan het werk ben. Op mijn zorgdagen begin ik ’s ochtends heel vroeg en ben dan meteen heel productief. Als ik mijn eerste meters vroeg in de ochtend maak, kan ik me de rest van de dag focussen op mijn samenzijn met Romée. ’s Avonds ga ik dan weer aan het werk. Romée is een heerlijke spiegel als ik te veel werk, dan hebben we strijd. Zodra ik daar bewust van ben, maak ik tijd en aandacht voor haar. Dat is het grote voordeel van eigen baas zijn. Verder heb ik een gouden team om me heen, ik heb geïnvesteerd om goede mensen te vinden die me helpen met oppassen en schoonmaken. We eten bijvoorbeeld elke dinsdagavond op een vast adres, zodat ik niet hoef te koken. Gelukkig staan mijn vriendinnen en familie altijd voor me klaar.”

Een kinderdroom

“Ik heb het ondernemerschap niet van huis uit meegekregen. Als kind speelde ik wel vaak dat ik een eigen bedrijf had, met allemaal mensen in dienst, die gaf ik dan opdrachten. Ik spaarde parfumflesjes, dat straalde voor mij luxe en succes uit, daar hechtte ik op dat moment heel veel waarde aan. Ik koos in eerste instantie voor een carrière in de zorg, waar ik na verschillende opleidingen en een leidinggevende functie op mijn 22e al compleet afgebrand was. Ik zat met een burn-out thuis, vervolgens ging mijn relatie uit en stond mijn hele leven op z’n kop. Ik besloot dat het anders mocht en ben naar Malawi gegaan. Daar deed ik werk waar ik blij van werd. Ik zette daar onder andere een medische kliniek op en het verbaasde me dat ik elke dag energiek mijn bed uit stapte. Thuis lukte me dat niet. Ik vroeg me af wat ik anders deed dan thuis. Dat was deels het laagdrempelige leven, het telefoonloos zijn en het niet hoeven voldoen aan verwachtingen. Ondanks de primitieve levensstijl zag ik dat iedereen er elke dag het beste van maakte en oprecht gelukkig was. Ik vroeg me af waarom ik het mezelf zo ontzettend moeilijk maakte. Ik word gelukkig als ik zelf kan bepalen wat en hoe ik iets wil doen. Maar terug in Nederland was het voor mij toch weer normaal te gaan doen wat anderen van mij verwachtten. Ik nam de eerste de beste baan in loondienst die me werd aangeboden, plakte daar een tweede baan aan vast en ging weer ‘vrolijk’ verder. Toch bleef op de achtergrond die droom om te ondernemen voor mijn ogen spelen. Nadat ik met iemand ben gaan sparren over het roer omgooien, besloot ik het zelf ook te doen!”

Het complete interview met Marjan vind je in mijn boek Volg je eigen weg.

Ik wens je heel veel plezier met deze aflevering van de Volg je eigen weg podcast, wil je geen aflevering missen? Meld je dan aan voor de podcastserie en krijg alle updates automatisch in je mailbox. Of volg me via SpotifyiTunes of Podbean.

Super leuk als je even laat weten wat je van deze aflevering vindt, dan kan door de aflevering te liken op de verschillende platformen, of door een comment achter te laten! Ik hoor graag van je!

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.