20 april 2020

Deel blog:

Sommige podcasts komen spontaan op je pad. Dit gesprek met Sifra Nooter is er zo een. Als antwoord op een vraag die ik op Instagram stelde kreeg ik het antwoord dat ik echt met Sifra moest gaan praten. Toeval was dat ik wel al eens van haar had gehoord, maar het onderwerp waar ze mee bezig is, raakte me toen nog niet zo. Nu is het een thema dat mijn aandacht vraagt, maar waar ik nog moeite mee heb het altijd te omarmen.

Sifra Nooter is oprichter van de Magie van seksualiteit en schrijver van het boek ‘Het vergeten weten’. Sifra is jarenlang op zoek gegaan naar de kracht van vrouwelijkheid en hoe je dit in kunt zetten om meer plezier en geluk in je leven te ervaren. We praten over de nieuwe werkelijkheid die de lockdown met zich meebrengt, over veel minder nodig hebben en over het ontdekken van je vrouwelijke energie.

Hoe seksualiteit in relatie staat tot levensvreugde

Seksualiteit is iets waar we in de laatste honderden jaren steeds moeilijker over zijn gaan doen. Het is iets wat eigenlijk niet mag, wat vies is en wat achter gesloten deuren plaats moet vinden. We mogen het niet van elkaar zien en horen en als we dat wel doen hebben we er allemaal een mening over. Toch is het een belangrijk onderdeel van ieders leven, of het er nu wel is of niet. Maar seks is zoveel meer dan seks hebben met je partner. Zoveel meer dan klaarkomen en porno. En dat is waar ik het met Sifra over heb. Over je seksuele energie in je hele lichaam kunnen voelen. Over je zo goed voelen en blij zijn en een zijn met alles.

De stilte laten werken

Sifra begon jaren geleden met een maancirkel, een moment waarbij 13 vrouwen, 13 manen achter elkaar samen kwamen om te zien wat er ontstaat. Iets wat zo onbekend is, want de stilte laten werken, terwijl we zo gewend zijn altijd maar te praten en dingen te controleren is spannend en nieuw. En dat bleek voor heel veel vrouwen ook zo te zijn. Ze kwamen zichzelf tegen, oude patronen, nieuwe inzichten, ze wilden weglopen en dan weer blijven, gewoon omdat alles wat er in die cirkel gebeurde zo confronterend was. Toch heeft het haar heel veel gegeven en in doen zien dat vrouwenkracht niet suf en mutserig is, maar juist een oerkracht die we allemaal bezitten. Of we nu man of vrouw zijn. 

Wil jij ook je eigen weg volgen? Lees dan mijn boek Volg je eigen weg en ontdek wat jij kunt doen om het leven te creëren dat het beste bij je past.

Ik wens je heel veel plezier met deze aflevering van de Volg je eigen weg podcast, wil je geen aflevering missen? Meld je dan aan voor de podcastserie en krijg alle updates automatisch in je mailbox. Of volg me via SpotifyiTunes of Podbean.

Super leuk als je even laat weten wat je van deze aflevering vindt, dan kan door de aflevering te liken op de verschillende platformen, of door een comment achter te laten! Ik hoor graag van je!

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.