3 april 2020

Deel blog:

Een burn-out is niet leuk, pijnlijk en gun je niemand toe, maar wat als een burnout ook een geschenk kan zijn? Als het je geeft wat je eigenlijk nodig had? Met Kim Nelissen praat ik over hoe haar burn-out haar op het pad zette van moestuinieren en hoe ze daar nu voor een deel haar inkomen mee verdient. Kim is voor mij een voorbeeld van iemand die helemaal haar eigen weg volgt. Na een heftige burn-out kon ze ook niet anders dan haar leven aanpassen aan haar natuurlijke ritme. Kim werkt als zelfstandig tekstschrijver en is oprichter van Moesmeisje.nl.

In dit interview hebben we het over doen waar je echt goed in bent, zodat het lijkt alsof alles vanzelf gaat en kiezen voor jezelf. Kim deelt haar dagelijkse en wekelijkse rituelen, zodat zij het leven kan creëren dat het beste bij haar past. Het complete interview met Kim vind je in mijn boek Volg je eigen weg.

Niet te veel plannen

“Tegenwoordig lijkt het leven maakbaar, je kunt alles bereiken als je maar heel hard werkt. Ik denk juist tegengesteld, ik plan heel weinig en zie wat er op mijn pad komt. Ook mijn project Moesmeisje is spontaan ontstaan. Ik had niet kunnen bedenken dat ik ooit een moestuin zou hebben en daar zoveel plezier uit zou halen. Tijdens mijn burn-out vertelde een oud-collega dat ze bij haar in de buurt een moestuin hadden en mensen zochten om tuintjes te bewerken. Ik had geen idee dat dit voor mij zo’n oplossing zou zijn. Ik kreeg het allerlaatste lapje dat beschikbaar was. Het voelde alsof het echt zo moest zijn. Zo gaat het bij mij; er komt iets op mijn pad, het voelt goed, ik doe het, maar het stond absoluut niet in de planning.”

Mijn tuin als therapie

“Mijn tuin werd een soort therapie voor mijn burn-out. Ik wist dat het me ging helpen! Later ben ik daarover veel meer gaan delen, omdat ik het zo leuk vind. Ik had er geen verdienmodel bij in gedachten, dat is ook spontaan gekomen. Ik deed het omdat ik het leuk vond en nu verdien ik er ook geld mee. Ik werk samen met bedrijven die hun producten willen promoten bij mijn doelgroep. Ik doe dat alleen met bedrijven waar ik echt 100% een klik mee heb en die passen bij mijn waarden. Het is ook wel een goede tijd nu voor dit onderwerp, steeds meer mensen willen weten waar hun eten vandaan komt en hebben bijvoorbeeld steeds meer planten in huis. Allemaal dingen die erop wijzen dat we meer behoefte aan groen om ons heen hebben. In mijn omgeving heb ik ook allerlei mensen aangestoken om te gaan tuinieren!

Mensen zijn weleens jaloers dat alles mij lukt. Maar ik kies gewoon voor de dingen die me van nature makkelijk afgaan. Het is niet zo dat er nooit iets misgaat. Maar doordat ik weet wat wel en niet bij me past, gaan er simpelweg minder dingen niet goed.”

Ik wens je heel veel plezier met deze aflevering van de Volg je eigen weg podcast, wil je geen aflevering missen? Meld je dan aan voor de podcastserie en krijg alle updates automatisch in je mailbox. Of volg me via SpotifyiTunes of Podbean.

Super leuk als je even laat weten wat je van deze aflevering vindt, dan kan door de aflevering te liken op de verschillende platformen, of door een comment achter te laten! Ik hoor graag van je!

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.