25 juli 2019

Ong Namoh, Gurudev Namoh
Ong Namoh, Gurudev Namoh
Ong Namoh, Gurudev Namoh

Ik zit op mijn yogamat, ik luister en ik zing mee met de openingsmantra van de les. En ineens is er dat licht, dat inzicht, dat gevoel van verbinding, van eenheid. Het gevoel dat alles klopt en dat ik hier op dit moment helemaal op de juiste plek ben.

Zo’n drie jaar geleden volgde ik mijn eerste Kundalini yoga les. Een unieke ervaring, want Kundalini Yoga is net even anders dan alle andere vormen van yoga die ik kende. Kundalini yoga vraagt je volledig uit je comfortzone te stappen en je over te geven aan je lijf, de muziek en de aanwijzingen. Het vraagt je je hoofd uit te zetten en mee te gaan op de stroom, met de groep mee je laten liften naar een ander niveau.

Yoga de basis van mijn leven

Elke week naar yoga, het voelde soms als een verplichting, een afspraak een moeten, maar oh wat was ik er graag bij, elke week weer. Tijdens mijn burnout maakte het me moe, omdat er zoveel ellende uit mijn lijf moest. Nu ik daar uit ben, geeft het me zoveel kracht en nieuwe inzichten, dat die wekelijkse les het grootste cadeau is dat ik mezelf kan geven.

Kundalini yoga is zwaar als je er net mee begint. Soms zit je 11 minuten lang met je armen gestrekt boven je hoofd en vraag je je af waar dat uberhaupt goed voor kan zijn. Het zingen van mantra’s helpt je daar doorheen en soms is echt het enige wat je kunt voelen pijn. Pijn in je armen, je schouders, je zitbotten… Dan ga je jezelf vertellen dat het echt niet nodig is en dat je best je armen even naar beneden mag doen om te rusten. En dan ineens is daar die dag, dat je ineens met je armen boven je hoofd zit te lachen en je beseft hoe ver je gegroeid bent.

Met grote dank aan Kim Bakker

Mijn liefde voor kundalini yoga kon niet alleen maar ontstaan door de vorm, dat is ook zeker te danken aan mijn geweldig, lieve, eerlijke en enthousiaste docente Kim Bakker van Yogapoint Leidsche Rijn. We hebben niet alleen op vlakken buiten de lessen een bijzondere klik, ze is echt een geweldige docent een een krachtige ondernemer met een prachtige yogastudio net buiten Utrecht.

Kundalini, yoga voor de ziel

Dat kundalini yoga werkt, dat is wel een understatement. Pas 1,5 jaar geleden ben ik echt actief naar de lessen gegaan en groeide ik uit van een oververmoeide ondernemer met weinig eigenwaarde naar de krachtige versie van mezelf die ik nu zie.

Op mijn yogamat vandaag besef ik dat het deze maand precies 10 jaar geleden is dat ik vertrok om de zoektocht naar mezelf te starten. Een reis die begon in Frankrijk en waarvan ik nu kan zien dat mijn grootste hobbels en obstakels overwonnen zijn (ondanks dat de zoektocht een leven lang zal blijven doorgaan). Dat ik echt mijn eigen ziel kan volgen in wat ze wil. Dat het hoe niet altijd uit maakt, maar dat het uitspreken van de wens altijd een eerste stap is.

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.