12 januari 2024

Deel blog:

Een spontane actie, op een winterse avond in Griekenland. Een podcast die stroomde van mijn eigen enthousiasme. Dat was even geleden, maar ineens was de inspiratie daar en het voelde geweldig om een verhaal te kunnen vertellen dat echt diep vanuit mij komt. Creëer het leven dat echt bij je past, roep ik al jaren. Maar waarom is dat zo essentieel? Voornamelijk omdat het ervoor zorgt dat we een duurzame wereld creëren.

Ik geloof dat we allemaal vergeten zijn wie we in essentie zijn en levens leiden die helemaal niet passen bij ons als mens. Vrouwen zijn zich mannelijk gaan gedragen en andersom. We eten voedsel dat uit fabrieken komt en niet uit de natuur en verlangen naar weer een nieuwe telefoon of auto terwijl ons dat maar heel kort een gevoel van geluk geeft.

Een duurzame wereld

Het leven creëren dat het beste bij jou past is niet alleen goed voor jou, maar ook heel goed voor de mensen en de wereld om je heen. Denk maar eens na, als jij het leven creëert dat het beste bij je past, dan ben je blij en dat wil je graag delen. Je bent een voorbeeld voor anderen en laat zien hoe het anders kan. Want willen we echt een wereld waarin we vastzitten in de ratrace en daar maar niet uitkomen?

Een gezonde wereld

Om een duurzame wereld te creëren waar mensen gezond zijn, waar systemen gezond zijn en waar liefde overheerst in plaats van de strijd naar macht en geld, moeten we bij onszelf beginnen. Elke dag weer. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar maakt wel dat je leert ontdekken wat je echt nodig hebt. En als je weet wat je echt nodig hebt, dan besef je dat dit veel minder is dan waar je naar streeft, of misschien wel al die spullen die je allemaal hebt maar nooit gebruikt. Alles is er al, dus waarom nog streven naar meer?

Alles is er al

Als alles er al is, en we kunnen leven vanuit de overvloed die alom aanwezig is, wat heb je dan nog te wensen? Jij bent een krachtige creator en kunt meebouwen aan een wereld die minder gestrest is. Maar daar moet je wel iets voor doen! Namelijk je eigen leven aanpassen. En dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn, als je weet waar je werkelijk naar verlangt! En als alles er al is, hoef je dus ook niets nieuws meer te kopen, maar kun je gaan delen en recyclen.

Delen, recyclen, upgraden

Door meer spullen te hergebruiken en delen, ga je minder nieuwe dingen kopen en hoeven er minder nieuwe dingen gemaakt te worden. En daarmee verklein je je voetafdruk, want hoe meer mensen zien dat we minder nodig hebben, hoe meer spullen hergebruikt kunnen worden. En daarmee komt er minder afval, hoeven er minder grondstoffen gewonnen te worden. We gaan ook meer zelf maken, wat onze creativiteit weer vergroot en hoe creatiever we zijn, hoe blijer we zijn. Ik in ieder geval wel. Ik ben altijd blij als het me gelukt is weer een creatieve maaltijd op tafel te zetten of een zelfgemaakte sjaal aan iemand cadeau te geven (of natuurlijk aan mezelf ;-).

De Schrijf je leven podcast vind je via alle podcast-kanalen, zoals SpotifyGoogle PodcastiTunes en Podcast Addict.

 

Wil jij tools ontvangen om het leven te creëren dat het beste bij je past? Doe dan mee aan Schrijf je leven, 52 schrijfrituelen om het leven te creëren dat het beste bij je past.

Wil je meer informatie over hoe jij het leven kunt creëren dat het beste bij je past? Volg me dan ook op instagram.

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.