10 december 2016

[Verslag Vip tour deel 2]

Vanuit Overvecht rijden we door naar het Berlijnplein, waar we Rento weer ontmoeten met zijn energiezuinige bus en waar we samenkomen met het InBetweenCafé. In dit café ontmoeten mensen elkaar die tussen twee banen in zitten. Opvallend genoeg zijn er dit keer veel mensen aanwezig die een echte droom hebben om te gaan ondernemen, om iets te gaan doen waar ze echt gelukkig van worden. Allemaal in een andere fase en toch hebben ze een ding gemeen, ze staan aan het begin van een nieuwe fase in hun leven. En dat is volgens mij waar het steeds meer over gaat. Steeds meer mensen hebben de behoefte om iets te creëren dat van hen is, waar zij de hoofdrol in spelen en waar zij zelf bepalen wat ze willen. Niet meer werken voor bedrijven waar te weinig waardering is voor wat ze doen, maar vanuit hun eigen talenten en krachten iets neerzetten in de wereld waar ze voldoening bij voelen.

Het is een inspirerende, emotionele en spannende middag, waar mensen duidelijk uit hun comfortzone starten, emoties durven tonen en kwetsbaar durven zijn. Maar ook een middag vol inspiratie, humor en verbinding. Want hoe krachtig is het om te voelen dat je niet alleen staat in je zoektocht, dat er mensen zijn die je willen helpen en dat er geluisterd wordt naar jouw persoonlijke verhaal. Naar de uitdagingen die jij ervaart en de successen die je tot nu toe hebt gehad.

Uiteindelijk gaat het er om dat je durft te kiezen om je verlangens te volgen. Dat je niet meer kiest voor solliciteren, maar dat je je oriënteert op ondernemerschap, op eigen creaties en het leggen van nieuwe verbindingen. Want alleen door de stap te zetten en je verlangens te omarmen, kun je echt het leven creëren dat het beste past bij wie jij bent en wat jij wilt.

En terwijl de deelnemers van het InBetweenCafé het verhaal horen van Rento, over hoe hij zijn droom waarmaakte toen hij ontslagen werd en besefte dat loondienst eigenlijk geen optie meer was, rijden er auto’s langs de VIP-bus. Sommige auto’s stoppen even en leggen contact met Ronald door het bestuurdersraampje. De eerste man  die langskomt verlangt ernstig naar rust in zijn leven en neemt een lekker flesje appelsap mee in ruil voor het delen van zijn verlangen. Daarna komt er een dame in een Canta langs, die wel zin heeft in een lekker snackje. Gelukkig hebben we net mini-sateetjes gebakken dus na het nuttigen hiervan deelt ze haar droom, het was een echte droom geweest, die zich nu heeft ontwikkeld tot een droom die ze wil realiseren. Ze wil weer eens echt verliefd worden op een man, een man die haar kust en streelt en die van haar houdt. Aan het einde vraagt ze om nog een sateetje, dat kan ze wel gebruiken. Wij genieten achter in de bus van deze verhalen, hoe prachtig dat mensen zich openen en hun diepste verlangens met je delen in ruil voor wat eten of drinken.

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.