2 juni 2022

Deel blog:

Een feestje vandaag! Aflevering 50 van mijn podcast live! En wat voor eentje. Dit gesprek nam ik op tijdens de tweede dag van mijn menstruatie. Een dag waarop ik altijd veel pijn en lichamelijk ongemak ervaar, vanwege mijn endometriose. Niet geheel toevallig dus dat de opname van de podcast met Heidi Lobato precies plaatsvond tijdens mijn menstruatie.

Ons gesprek gaat namelijk over endometriose. Heidi is schrijver van het boek Hysterikos, de verstikking van de baarmoeder. In deze podcast deelt Heidi open en eerlijk over haar leven en hoe dat is beïnvloed door endometriose. Endometriose is een aandoening in de baarmoeder, waar ik zelf ook al jaren mee rondloop. Het is een aandoening die nog steeds niet goed erkend wordt door artsen, met grote gevolgen van dien voor de vrouwen die hier last van hebben.

Ik praat met Heidi over haar ideeën over endometriose en hoe de westerse geneeskunde op dit moment omgaat met deze aandoening. Ook hebben we het over de holistische visie op endometriose en wat dit betekent voor vrouwen. Endometriose gaat over het hebben van een laag zelfbeeld en over boosheid. We hebben het erover hoe je endometriose kunt verminderen door je zelfbeeld te veranderen en je boosheid te uiten. Maar dat dit nog niet zo eenvoudig is, want juist vrouwen met endometriose zijn niet van de aanval en de boosheid. Die keert zich vaker naar binnen, waardoor de pijn zich diep van binnen nog verder zal uiten.

Heidi is begonnen aan de studie Chinese Geneeskunde en leert daar dat zij op een compleet andere wijze kijken naar aandoeningen. Zij kijken juist naar de persoon met de aandoening en niet alleen maar naar de ziekte.

Als je meer wilt weten over endometriose en Heidi’s complete verhaal wilt lezen, dan raad ik je echt aan het boek te bestellen. Al is het alleen maar om te beseffen dat je niet de enige bent…

 

Ik wens je heel veel plezier met deze aflevering van mijn podcast, wil je geen aflevering missen? Volg de podcast dan via SpotifyiTunes, Google Podcast of Podbean. Super leuk als je even laat weten wat je van deze aflevering vindt, dat kan door de aflevering te liken op de verschillende platformen, of door een comment achter te laten! Ik hoor graag van je!

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.