15 september 2016

Het is de warmste dag van het jaar en ik heb het grote geluk dat ik die dag in Santpoort logeer en een yogales mag volgen op het strand van Bloemendaal. De les begint om 10.00 uur dus ik vertrek op tijd op de fiets naar het strand. Een heerlijke tocht door de duinen met mijn haar in de wind en een geest die tot rust komt. De natuur, zo belangrijk, de geur van de zee, de bomen, het leven.buiten yoga 2

Als ik in de stad ben, dan vergeet ik snel hoe blij ik word van de natuurlijke kleuren groen en blauw… Op het strand aangekomen geniet ik nog even van de rust die er nu op het strand heerst, wetende dat het waarschijnlijk snel voorbij zal zijn en dat het strand snel overspoeld zal zijn met Nederlandse zon-aanbidders. Ik ben benieuwd hoe het zal zijn, yoga in een buiten omgeving met heel veel mensen er om heen.

Ik kom ontspannen en rustig aan bij Woodstock, waar het nog even wachten is op Vin, de docent die ochtend. Volgens de barvrouw van Woodstock een hele aantrekkelijke man met een gespierd lijf. Hmm, dat is eens wat anders dan alle vrouwen en mijn Indiase guru waar ik tot nu toe les van heb gehad. Ik heb mezelf een dag rust gegeven, tijd om even tot stilstand te komen en dus heb ik geen enkel besef meer van tijd als we opbuiten yoga een gegeven moment rustig onze matten pakken en richting het strand lopen. Niet te snel allemaal, want het is echt al vrij warm op dit tijdstip. In de volle zon maken we ons op voor een Easy flow les met een vleugje power. Ook totaal anders dan ik gewend ben, het is tijd voor een nieuwe sensatie!

En dan ben ik opeens helemaal aanwezig op mijn mat. Ik heb geen last van de mensen op het strand of de andere mensen in de les. Met mijn ogen gesloten geniet ik van mijn favoriete bezigheid op de beste plek die ik op dat moment kan wensen. Yoga aan het water, een grote liefde die opeens weer opbloeit. De enige visualisatie die ik heb tijdens mijn les is hoe ik de komende maanden meer yoga op het strand kan doen. Verder houd ik me bezig met mijn lichaam en wat het op dit moment kan. Vin helpt me af en toe wat verder in mijn houdingen, en ik ontdek dat ik meer kan dan ik dacht. Aan het einde van de les, rollen er dan ook een paar kleine tranen ovbuiten yoga2er mijn wangen. Ik voel hoe ik gegroeid ben in de afgelopen twee jaar, hoe de angst voor het onbekende weg is en hoe ik vol overgave mee kan doen aan een les in een grote groep onbekenden op een plek waar heel veel ruis is. Hoe ik geniet van de zon, de zee en yoga en hoe groot mijn verlangen is dit meer terug te brengen in mijn leven.

De les bij Vin is een cadeautje en ik ben dan ook blij dat ik door het schrijven van mijn boek weer zo’n unieke ervaring kan hebben. Wil je ook genieten van yoga buiten, aan zee, in een park of ergens anders op het water? Dan vind je via de site Buiten-Yoga.nl heel veel adressen waar je buiten yoga kunt doen. Ook in het najaar!

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.