24 mei 2016

Ik ontmoet Astrid van Bennekom voor het eerst in de lente van 2015, als ik een dagje in stilte wil werken. Via Seats2Meet word ik getipt op hun Seats4Silence locaties en Astrid is een van de eigenaren van een mooie plek midden in de natuur, in de buurt van Utrecht. En omdat ik daar dan woon is het voor mij een vanzelfsprekende stap eens een kijkje te gaan nemen in Schalkwijk. Astrid is altijd geïnteresseerd in mensen en meteen vanaf het eerste moment hebben we een klik. En in plaats van direct in de stilte aan het werk te gaan, drinken we eerst anderhalf uur thee en leren elkaar beter kennen. Als ze mij vervolgens alleen laat, schrijf ik de inleidende hoofdstukken van Geluk in 8 koppen thee. Waar een dagje uit je comfortzone al niet toe kan leiden!

Nu ik mijn leven weer als nomade leef, nodigt Astrid me meteen uit om twee nachtjes te logeren in haar heerlijke bed & breakfast. Die we meteen combineren met een dagje Co Working met een aantal andere vrouwelijke ondernemers. Ik ben net terug uit de stilte van Frankrijk en na een nachtje in het lawaaierige Utrecht verheug ik me alweer op de stilte van de natuur. En ook in Schalkwijk is het genieten dat je niets anders hoort dan stilte en af en toe een vogeltje. De eerste avond kletsen we kort even bij, want het is al vrij laat als ik aankom, daarna geniet ik van een heerlijke nachtrust in de zolderkamer van hun prachtig verbouwde huis.

boerderij de zalm - de deelkamer
De Deelkamer

Het verbaast me weer wat je kunt creëren van een oude boerderij. Elk detail, de aankleding, de materialen, het maakt me blij dat er mensen zo creatief zijn dat ze dit kunnen realiseren. De volgende ochtend zijn we klaar voor een dagje werken in de Deelkamer van Boerderij de Zalm. In deze kamer heb ik vorig jaar een retreat georganiseerd waar ik drie dames kon meenemen naar de stilte en de rust, waar we yoga deden, een stilte wandeling, genoten van heerlijk gezond eten en elkaar inspireerden meer uit het leven te halen. De ruimte is voor meerdere doeleinden geschikt, als vergaderruimte, retreat-ruimte, trainingsruimteen die dag dus als Co Working plek. We zitten met z’n vieren aan de houten tafel en werken aan onze eigen projecten, soms sparrren we over waar we mee bezig zijn of hebben we het over onze persoonlijke groei en ontwikkeling. Het is heerlijk om na de rust in Frankrijk weer even de energie te voelen van samen werken. Van elkaar inspireren en stimuleren om bepaalde stappen te zetten en dan in een rustige omgeving en met een kleine groep.

boerderij de zalm - de deelkamer
De Deelkamer

Iedereen heeft iets meegenomen voor de lunch dus genieten we van een knolselderij soepje, twee heerlijke salades en een omelet gevuld met spitskool. Na de lunch maken we een wandeling van een uur waar we opeens allemaal besluiten dat we iets wat we al heel lang hebben uitgesteld vandaag gaan doen. Geïnspireerd en gestimuleerd zetten we een stap verder.

Als iedereen naar huis is, mag ik nog een nachtje blijven in de stilte. En dat is eigenlijk wel de perfecte afsluiter van zo’n dag. Nog even navoelen in de natuur van de energie en creativiteit die ik overdag heb gevoeld. Mijn creatieve brein is zo gestimuleerd dat ik verder schrijf aan mijn volgende boek. Het boek waar ik een paar dagen niets aan heb gedaan omdat ik was vastgelopen. Het is de stilte die me de ruimte geeft om dat te doen. Er is hier niets dat me afleid en hoewel ik me nog voornam om ergens te gaan eten is de keuze om gewoon lekker in mijn kamer te blijven een goede voor mij.

Ik slaap deze avond in de Hooikamer, de kamer op de eerste verdieping waar vroeger de hooizolder was. De kamers bij Boerderij de Zalm zijn op huiselijke wijze ingericht en ik slaap die nacht in een bedstede. De Hooikamer heeft ook nog een vide waar ook een eenpersoonsbed is gemaakt. Dat is het kenmerk van Boerderij de Zalm, je kunt zo creatief mogelijk de ruimtes inrichten, er is altijd wel ergens een plek voor een bed. Dat is ook kenmerkend voor Astrids karakter, de creativiteit en de flexibiliteit waarmee ze werkt zijn hoog, ze weet overal een oplossing voor te vinden.

boerderijk de zalm2De volgende ochtend sluiten we af met een kopje thee en een lichte lunch en weer een heerlijk gesprek. Het is altijd heerlijk om met Astrid te kletsen, ze heeft honderden verhalen over hoe het leven hier op de boerderij is en wat haar dromen en verlangens zijn. We kunnen nog uren blijven kletsen, maar Astrid vertelt me dat ze na 2 jaar zaaien voor haar onderneming nu aan het oogsten is. Wat betekent dat het druk is voor haar op dit moment met een boerderij die nog steeds in verbouwing is, met meerdere ondernemingen om te runnen, freelanceklussen en een gezin. Maar ze is trots en blij dat het haar lukt om alles te kunnen doen en van elk moment te genieten!

Wil je ook een keer genieten van de rust en stilte in Schalkwijk? Op de website van Boerderij de Zalm vind je alle informatie en natuurlijk foto’s en de prijzen!

Lees ook het Portret van een powervrouw over Astrid dat ik schreef voor De Rijke Meisjes.

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.