22 juni 2016

Ik zeg het vaak gekscherend, maar volgens mij was ik in een vorig leven prinses. Ik houd van mooie dingen, alhoewel je dat misschien niet direct verwacht als je mijn leven een beetje volgt. Daarom is het extra fijn als je af en toe mag genieten van de luxe die het leven te bieden heeft. Laatst mocht ik overnachten in het prachtige Mother Goose Hotel in Utrecht, wat een genot om “mijn stad” (want ja na jaren reizen blijft Utrecht toch mijn thuis) eens op een andere manier te ervaren.

DSC_0196 DSC_0197DSC_0201Het is een uur of zes als ik aankom bij de receptie. En meteen word ik verrast door de aandacht waarmee ik word ontvangen en naar mijn kamer wordt gebracht. De receptioniste loopt even met me mee om de weg te wijzen en me uitleg te geven over hoe de elektriciteit werkt in de kamer. Ik mag slapen op de grijze verdieping, waar ik meteen blij van wordt, want die kleursetting daar houd ik wel van! De kamer is klein, maar groot genoeg voor mij om een nachtje te verblijven. De receptioniste vertelt me dat ik de volgende
ochtend kan kiezen waar ik wil ontbijten, want ze hebben geen eigen ontbijtruimte. Dat vind ik meteen een briljant idee voor een hotel dat midden in de stad ligt en dus omringd is door plekken die ontbijt kunnen bieden. En zo hoef je geen ruimte te creëren voor een restaurant dat je toch maar beperkt gebruikt.

Die avond heb ik een bijzondere avond met oude vrienden net buiten Utrecht en dan mag ik terug naar het centrum van de stad om te overnachten. Ik kijk er al de hele avond naar uit, want het bed zag er heerlijk zacht en aantrekkelijk uit. Als ik terugkom op de kamer verbaas ik me over de manier waarop de kamers zijn ontworpen. Hoe stijlvol je iets kunt maken met zo weinig ruimte. Alles is er wat je nodig hebt, een heerlijk bed, een riante douche, een toilet en de mogelijkheid om op je kamer je eigen koffie (Nespresso) en thee te zetten.DSC_0203

Iets anders wat ik direct opmerk is de stilte in de kamer, terwijl het toch grenst aan de Ganzenmarkt en het hotel boven een kroeg zit. Als ik het raam bekijk, zie ik meteen hoe dat komt, er is een extra dik raam aangebracht om de geluiden van de straat buiten te houden. En met die kennis in gedachten, val ik niet veel later in slaap. Het bed is geweldig, ik voel me helemaal op mijn gemak in deze kamer die voor mij gemaakt lijkt te zijn. En wakker worden is dan ook zo’n genot. Wat een bed al niet kan betekenen, soms denk ik ook wel eens dat naast de keuken een goed bed het enige is wat je echt nodig hebt in een huis ;-).

DSC_0204Na een heerlijke douche en een zelfgemaakt kopje thee kies ik ervoor om te gaan ontbijten bij Daen’s. En hoewel de zon nog niet helemaal is doorgekomen, kan ik lekker buiten zitten en genieten van de ontwakende stad op zaterdagochtend. Het is die dag Geluksroute in Utrecht en op het terras kan ik in alle rust de lezingen voorbereiden die ik die dag ga geven.
Geluk kan in zulke kleine dingen zitten, zoals een cadeautje om in het leukste hotel in Utrecht te overnachten, dat niet alleen een prachtig hotel is, maar waar de service ook nog eens geweldig is. Ze verblijden je met kaartjes op je kamer om boodschappen door te geven, staan op elk gewenst moment klaar om je vragen te beantwoorden, maar ook nog eens op een natuurlijk, vriendelijke manier. Het voelt als een familie die je met open armen ontvangt. En dat kom je maar op weinig plekken tegen. Dan kan een hotel nog zo mooi en stijlvol zijn, als de service te wensen overlaat, dan zal ik er niet zo snel terugkeren.


Over Mother GooseDSC_0200

Mother Goose is geopend in de zomer van 2014 en is gevestigd in de oude Ubica-panden. Tot dit pand een hotel werd, werd het 25 jaar lang bewoond door krakers. Het hotel telt 4 verdiepingen die allemaal zijn ingericht op een kleurthema (grijs, wit, bruin en zwart), er zijn in totaal 23 kamers. Het hotel heeft drie speerpunten als uitgangspunt genomen bij de bouw, het moest recht doen aan de geschiedenis, en daarnaast waren design en duurzaamheid belangrijke kernwoorden bij het concept. Het hotel is gevestigd in het centrum van Utrecht, aan de Ganzenmarkt.

DSC_0194Hoe regel je dat dan, slapen in een hotelkamer?

Als laatste vind ik het nog wel leuk om even te vertellen hoe het kwam dat ik in deze kamer kon overnachten. Ruim een half jaar geleden kwam ik in de Schoutenstraat terecht, waar ik de ingang van Mother Goose zag. Ik was meteen verliefd en hoopte dat ik er ooit eens zou mogen verblijven. Niet dat het nodig was, want op dat moment woonde ik nog in Utrecht. Een paar weken later ontmoette ik Michel Kolenbrander, conceptontwikkelaar van dit hotel. We spraken over zijn toegevoegde waarde in de hotelbranche en dat maakte dat mijn wens om hier te overnachten nog groter werd. Dus toen ik een paar weken geleden op zoek was naar een mooie plek, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of hij iets voor me kon betekenen. En het toeval wilde dat er precies die avond nog een kamer voor me vrij was!

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.