29 januari 2019

“When the moon is in the Seventh House
And Jupiter aligns with Mars
Then peace will guide the planets
And love will steer the stars”

Ik zit tegenover Sjoerd Bijleveld en in mijn hoofd speelt het nummer Aquarius uit de musical Hair. Het is het effect van het verhaal dat Sjoerd vertelt over mijn geboortehoroscoop. Hij vertelt over de huizen waar mijn maan, zon en maansknoopsverbinding in staan…

Ons gesprek begint vanuit een technische inslag, over waar mijn planeten staan, berekent vanaf het moment dat ik ben geboren. Iets dat me altijd al gefascineerd heeft. Een paar jaar geleden had ik mijn horoscoop al eens laten trekken en werd me kort verteld wat ik in mijn leven te doen heb. Daar kwam uit dat ik een geboren leider ben. Via mijn werk bij Seats2meet kreeg ik de kans een reading van astroloog Sjoerd Bijleveld te krijgen, dus die kans greep ik natuurlijk aan. Ik wil weten wat mijn horoscoop voor me kan betekenen. Niet omdat ik wil weten of ik nog kinderen ga krijgen, met wie ik ga trouwen of wanneer ik weer op reis ga, maar omdat ik mezelf beter wilde begrijpen en snappen waarom ik bepaalde dingen op mijn manier doe. En dan kan een horoscoop dus uitkomst bieden.

Al voor we in gesprek gaan weet ik dat een persoonlijke horoscoop heel veel kan vertellen over wie je bent en welke lessen je te leren hebt in je leven, wat je valkuilen zijn en waar je kracht ligt. Dat dit gekoppeld is aan het moment waarop je bent geboren vind ik een interessant gegeven en daarom wil ik nu wel eens weten hoe het zit 😉

Vanuit de technische aspecten gaan we over naar wat dat dan voor mij persoonlijk betekent. En dan wordt alles opeens duidelijk. Van het me altijd anders voelen, tot de overgrote drang een maatschappelijke bijdrage te leveren en de valkuil om te blijven dromen en helemaal niets te creëren. Het is me opeens ook volstrekt duidelijk dat het in de sterren geschreven staat dat ik moeite heb met het loslaten van mijn dromen en actie moet ondernemen om dingen te realiseren. Mijn horoscoop staat zo uitgelijnd dat het voor mij veilig is lekker te dromen, vrij te zijn en te freewheelen, maar ik heb een uitdaging om focus aan te brengen, om richting te geven aan mijn dromen en gestructureerd te werken en een planning te maken.

Een ander belangrijk kenmerk waar ik achter kom (en waar ik al jaren mee worstel) is het feit dat ik niet echt in mijn kracht ga staan, omdat ik de afgelopen jaren aan mijn eigen waardering moest werken. Door verschillende gesprekken met coaches en therapeuten was me dat de laatste maanden al wel duidelijk geworden, maar dat het zo in de sterren staat vind ik fascinerend. Die zelfwaardering gaat niet alleen over mezelf voldoende waarderen om eindelijk dat te gaan doen waar ik in geloof, maar ook om er een waardering in geld voor te vragen. En het feit dat ik al een paar weken voel dat ik hier doorheen aan het breken ben, is een fijne bijkomstigheid!

Het zijn dingen die ik de laatste maanden al aan het ontdekken was, maar nu het in de sterren geschreven staat, begrijp ik ook echt dat het mijn ziel is die deze zaken wil ontwikkelen. Natuurlijk ben ik razend nieuwsgierig in welke tijd bepaalde zaken zich op gaan lossen en hoe lang ik nog zal worstelen met andere zaken, maar heel stiekem voel ik aan alles dat ik op de juiste weg ben, dat het verhaal niet voor niets op dit moment komt en dat ik juist nu op het punt sta uit mijn valkuilen te stappen en in mijn kracht kan gaan staan.

Een geboortehoroscoop is iets totaal anders dan de horoscoop die dagelijks in de krant staat. Met je persoonlijke horoscoop begrijp je beter wie je bent, wat je hier te doen hebt en wat je valkuilen zijn. Het is een mooie manier jezelf beter te leren kennen, een onderliggende basis als je aan jezelf wilt werken.

Dankbaar voor zo’n mooi beeld van wie ik ben en wat ik hier kom doen, nemen Sjoerd en ik afscheid. In het afscheid vertelt Sjoerd dat we dezelfde maansknoopverbinding hebben en dus dezelfde uitdagingen kennen. We kunnen er om lachen en zullen elkaar in de gangen bij Seats2meet nog wel regelmatig tegenkomen!

Sjoerd, dank je wel voor het werk dat je doet en het feit dat je mijn leven in perspectief hebt gezet!

Wil je ook een reading? Maak dan een afspraak met Sjoerd, via zijn site!  

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.