Een verhaal over de essentie van ware liefde

Sara (33) woont sinds drie jaar bij haar vriend op zijn boot. Samen zeilen ze door Griekenland. Maar hoe vrij het leven ook lijkt, ze krijgt steeds meer het gevoel dat ze opgesloten zit. Ze is te afhankelijk van hem geworden.

Op een dag ontmoet Sara in een dorpje een oude vrouw, die haar een brief geeft met een geheimzinnige inhoud. Daarin wordt ze uitgedaagd op zoek te gaan naar de sleutels voor een gelukkig leven. Durft Sara het leven dat ze kent los te laten en echt voor zichzelf te kiezen?

Persbericht: Het liefdesleven van een digital nomad

Boeken ontstaan op de meest bijzondere manieren. Ook het boek ‘Ik ben Sara’ van schrijfster Irene van Gent had een opvallende start. In 2016 stond Van Gent met een stofkapje op in een Franse ruïne puin te ruimen. In die puinhopen vond ze een berg kleren, bijna vergaan. Ze voelde dat er een verhaal achter zat. Niet lang daarna begon ze aan een verhaal over een vrouw die in de puinhoop van het leven dat ze heeft gecreëerd op zoek gaat naar de essentie van ware liefde.
‘Hoewel het boek als inspiratie door me heen stroomde, nam mijn leven een andere wending,’ vertelt Irene. ‘Ik raakte overspannen en zat op mijn 38e bij mijn ouders op de bank. Emotioneel en financieel gebroken. Het boek vertelt ook over een jonge vrouw vol dromen die niet zo goed weet wat ze wil. Ik denk dat dat voor veel vrouwen herkenbaar is: de twijfels, de onzekerheden, de problemen in een relatie…’

‘Ik ben Sara’ is slechts gedeeltelijk gebaseerd op Irene’s leven. ‘Mijn wens is dat lezers erbij wegdromen en geïnspireerd raken om op hun eigen leven te reflecteren,’ zegt de schrijfster.
Bij de proeflezers is dat in elk geval gelukt. Een man schreef dat hij het niet drooghield. Een vrouw vond het een roman “die je leven kan veranderen”.
In het boek is hoofdpersonage Sara 33 jaar. Ze woont sinds drie jaar bij haar vriend op zijn boot. Samen zeilen ze door Griekenland. Maar is haar leven echt zo vrij als het lijkt? Op een dag ontmoet Sara een oude vrouw die haar een brief geeft met een geheimzinnige inhoud. Daarin wordt ze uitgedaagd op zoek te gaan naar de sleutels voor een gelukkig leven.

Schrijfster Irene van Gent nam meerdere keren afscheid van alles waarvan ze dacht het nodig te hebben. Ook op haar 43e begon ze opnieuw door haar relatie te verbreken en haar vaste woning op te geven. Nu leeft ze als digital nomad. ‘Ik ben eigenlijk het leven van mijn boekpersonage gaan leven,’ zegt Irene. ‘Ook al is er veel onzeker, ik heb het vertrouwen dat het altijd goed komt.’

‘Ik ben Sara’ is verkrijgbaar bij alle (online) boekhandels.

Neem voor meer informatie of een recensie-exemplaar

contact met me op.

Online meet & greet, Ik ben Sara

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.