2 november 2021

I will run, I will climb, I will soar
I’m undefeated
Jumping out of my skin, pull the chord
Yeah I’d believe it
The past, is everything we were, don’t make us who we are
So I’ll dream, until I make it real, and all I see is stars
It’s not until you fall that you fly

Al een paar jaar is dit een deel van de tekst die ik hoor als mijn telefoon gaat. Het is de ringtone die ik meteen koos toen ik mijn laatste telefoon kocht. En hoe vaker ik het nummer hoor, hoe meer ik geloof dat het waar is. Het verleden is geweest, is onderdeel van jou, maar het maakt niet wie je nu bent. Maar het verleden laten voor wat het ooit was, is niet voor iedereen eenvoudig. Diep van binnen draag je het met je mee en kan het vast zitten in je systeem. En dat kan betekenen dat je gedrag blijft vertonen dat niet echt helpend is om je dromen te verwezenlijken.

Vrede sluiten met je afkomst - Jane HaridatVrede sluiten met je afkomst

Onlangs had ik het voorrecht om het eerste boek van Jane Haridat te mogen lezen. Nog voor het is uitgekomen. En het is zo’n prachtig verhaal geworden. De titel van het boek is ‘Vrede sluiten met je afkomst‘. Het boek leert je dan ook vrede te sluiten met waar je vandaan komt, ongeacht dat wat je in je verleden hebt meegemaakt. Jane heeft veel meegemaakt. Dingen die enorme trauma’s kunnen veroorzaken. Dingen waar sommige mensen nooit overheen komen. Maar Jane wel. En met het boek geeft ze je inzichten over hoe jij ook vrede kunt sluiten met je afkomst. Om vervolgens in het hier en nu ook meer vrede te ervaren (wil je meer weten over Jane, luister dan de podcast die ik vorig jaar met haar maakte). En hoewel ik lang niet zo’n heftig verleden heb als Jane, word ik ook gevormd door dingen die ik vroeger heb meegemaakt.

Vrede zit van binnen

Gisteravond was ik weer een avond bij een dansworkshop en daar werden we uitgenodigd om te dansen met onze voorouders. En dat zijn niet alleen de voorouders die we daadwerkelijk gekend hebben, maar al die mensen die ons zijn voorgegaan en op een of andere manier met ons verbonden zijn. Het idee was te zien dat zij er altijd voor je zijn om je te steunen in de energie. Dat je kunt leunen op de kennis als je daar op in tuned. En dat thema sluit weer zo mooi aan bij het boek van Jane. Want vaak zien we alleen de ellende die onze voorouders hebben veroorzaakt, in plaats van de kracht die ze ook hebben laten zien.

Vrede sluiten helpt je krachtig in het leven staan

Zoals wel vaker in mijn leven, heb ik van die momenten dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Nu is weer zo’n moment. In mijn vorige blog vertelde ik al over het loslaten van oude patronen en me klaarmaken voor een leven dat nog meer is aangesloten bij wie ik ben. En na de eerste weken van extreme vermoeidheid, stap ik met steeds meer energie en vertrouwen in een nieuw leven. Een leven dat niet meer vol stress is, een leven dat niet meer vol angst is voor tekort, maar een leven in overvloed waarin ik de dingen doe waar ik zielsgelukkig van word. Of de dingen waar mijn ziel gelukkig van wordt.

Irene = vrede

En om het dan compleet te maken. Vrede is mijn ding, want vrede is mijn naam. Irene betekent Vrede. En vanuit vrede is het leven zoveel gemakkelijker. Vrede met het hier en nu, vrede met het verleden en vrede met alles wat er om mij heen gebeurt. Als dat lukt, dan is er geen gevecht meer, maar alleen maar liefde, zachtheid en rust.

 

Sluit vrede om je eigen weg te volgen

Wat me tijdens het lezen van ‘Vrede sluiten met je afkomst’ opviel is dat je eigenlijk je eigen weg niet kunt volgen, als je geen vrede hebt met waar je vandaan komt. Want alles wat je dan doet, zal voortkomen uit een verlangen om gezien en geaccepteerd te worden, of misschien wel juist je afzetten tegen. Maar als alles oké is wat er ooit is gebeurd, als je ziet dat het onderdeel is van wie je bent en dat het je ook sterker kan maken, dan heb je het echt nodig.

 

Bestel het boek voor 28 november

En dan nu even een commercieel stukje. Als je het boek van Jane Haridat nu bestelt, voor de presentatie op 28 november 2021, krijg je superveel leuke extra’s. Zoals een persoonlijke boodschap in het boek en een hele krachtige meditatie om te oefenen met de inhoud van het boek. En je wordt uitgenodigd voor de boekpresentatie op de 28e. Bestellen kan via deze link.

 

En dan nog even de video van het nummer waar ik dit blog mee begon 😉

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.