5 september 2016

Ik ben een groot voorstander van leven vanuit je essentie, doen wat voor jou goed voelt. In plaats van doen van wat je denkt dat goed voor je is. Ik geloof dat het vastpakken van de kern van wie jij bent een essentieel onderdeel is van het creëren van het leven dat echt bij je past. Ik heb het over je droomleven. En niet over het hebben of waarmaken van een droom. Voor mij is er namelijk een groot verschil.

Je kunt wel 10 dromen hebben, dingen die je ooit nog wilt doen, een soort van bucketlist. Dingen die op die lijst staan, kunnen variëren van een wereldreis maken, spreken voor een groot publiek, de Chinese muur beklimmen, een keertje abseilen van de Euromast (of welke andere hoge toren dan ook). Het kunnen ook dromen zijn van je baan opzeggen en voor jezelf beginnen. Je hele carrière omgooien om een koffiebar of een yogaschool te openen. Het zijn dromen die je waar kunt maken. Als je het echt wilt, doe je er alles aan om dat te realiseren. Je maakt tijd vrij, spaart genoeg geld, boekt een ticket, maakt een afspraak en je dromen worden waar. En vaak realiseer je het dan met hard werken.

Om het leven van je dromen te leven, heb je een hele andere energie nodig, omdat het overkoepelend is voor je hele leven. En daarom vereist het veel meer dan simpelweg tijd en geld vrij maken om je droom te realiseren. Een droomleven gaat veel dieper en vereist een diepere zoektocht naar wie je in essentie bent. Om te ontdekken wat je echt wilt, zul je de stilte op moeten zoeken, leren luisteren naar de stem van je hart. Je intuïtie leren kennen en er echt naar luisteren. Doen wat voor jou goed voelt.

Eh ja, voelen hoe doe je dat dan?

Je hebt het op school niet geleerd. Voelen is niet iets wat in je lespakket zat en je kon het ook niet kiezen om eindexamen in te doen. Super jammer, want daardoor zijn de meeste mensen op deze wereld voor een groot deel van hun leven helemaal niet in staat hun intuïtie te volgen. Ze doen maar wat. Deels omdat ze anderen het zien doen, deels omdat het logisch lijkt in de wereld waarin ze opgroeien, of omdat ze luisteren naar anderen en verwachten dat de ander hen wel vertelt wat goed voor ze is. En dat is waar het vaak zo mis gaat. Want iets doen omdat je denkt dat het de bedoeling is, omdat een ander je vertelt dat je dat zou moeten doen is de doodsteek van creativiteit in je werk en de liefde voor jezelf. Je komt in een spagaat en dat is iets wat zó beperkend werkt. Want echt alles is  mogelijk als je diep van binnen voelt dat het de bedoeling is. Dan ga je er voor, dan laat je je door niets of niemand tegenhouden en zeker niet door iemand vertellen wat voor jou de bedoeling is.

Een droomleven ontstaat dus diep van binnen. Vanuit de kern van wie jij bent. Iedereen kan die kern ontdekken. Iedereen kan voelen en ervaren wat het is, als je durft te luisteren en reageren op de stem van je hart. Daar begint de ontdekkingsreis van jouw droomleven. En in je droomleven kun je vervolgens van alles doen. Een belangrijk onderdeel van een droomleven is het hebben van een visie. Hoe dat werkt en waarom dat zo nodig is, vertel ik je in mijn volgende blog “Een droomleven heeft een visie nodig”.

Een droomleven is niet een leven waar je hard voor moet werken om een droom die je hebt bedacht waar te maken. Het gaat er om dat je leven moeiteloos gaat, dat alles stroomt en dat je doet wat de bedoeling is. Het gaat over leven vanuit liefde voor jezelf, de mensen en de wereld om je heen, zonder strijd en kramp.

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.