12 maart 2020

Deel blog:

Ik spreek met Angelique Desiree over hoe je creatieve expressie je helpt om dichtbij jezelf te blijven. We hebben het erover hoe we eigenlijk altijd nuttig bezig willen zijn, terwijl iets creëren om het creëren je juist zoveel kan leren over jezelf en de wereld om je heen. Hoe heerlijk is het om vaker niets te moeten, in plaats van altijd maar te doen wat zinnig of nuttig is. Toch is het voor velen van ons een eerste natuur geworden om altijd maar iets te doen.

Een gesprek over je eigen pad ontdekken en steeds weer terug gaan naar je eigen essentie. Meer over Angelique vind je op haar website.

Ik koos nooit voor mezelf

“Mijn moeder was een hele creatieve vrouw, zij leerde mij echt om mezelf creatief te uiten. Maar mijn vader was een praktische man en wilde dat ik iets ging doen waar ik geld mee kon verdienen. Die mantra heeft me jarenlang tegen gehouden om echt te gaan doen wat ik wilde. Ik liet me leiden doordat ik zijn goedkeuring wilde hebben, maar werd daar zelf best ongelukkig van. Met een dikke burnout tot gevolg.”

Een cadeau

Die burnout bleek ook voor Angelique een cadeau te zijn. Ze moest wel stil staan bij wat ze tot dan toe had gedaan en besefte dat ze zich altijd had weggecijferd voor anderen. Nooit had ze gedaan wat ze echt wilde doen. In haar burnout kwam ze in contact met de natuur en leerde ze zich weer echt openstellen voor haar creatieve kant.

Als ik niet creëer, voel ik me levensenergie dalen

We hebben het over de waan van de dag die je af kan halen van dat waar je energie van krijgt. Dat je eigen creatie soms stokt omdat je je laat leiden door andere dingen. Hierdoor mis je vaak de aansluiting met je creatieve bron, die juist zo essentieel is om in je hele leven creatief te blijven.

Wil jij ook je eigen weg volgen? Lees dan mijn nieuwste boek Volg je eigen weg.

Ik wens je heel veel plezier met deze aflevering van de Volg je eigen weg podcast, wil je geen aflevering missen? Meld je dan aan voor de podcastserie en krijg alle updates automatisch in je mailbox. Of volg me via SpotifyiTunes of Podbean.

Super leuk als je even laat weten wat je van deze aflevering vindt, dan kan door de aflevering te liken op de verschillende platformen, of door een comment achter te laten! Ik hoor graag van je!

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.