30 november 2023

Deel blog:

de helende kracht van verhalen

Verhalen helpen ons te helen. Door onze eigen verhalen te vertellen en te luisteren naar verhalen of te lezen, beginnen we te begrijpen wie we zijn, waar we in geloven en hoe we daarnaar kunnen leven. Heb jij ooit het gevoel gehad dat je begrepen werd toen je een verhaal las in een boek, een blog of in een film? Dat je ontdekte dat je niet de enige bent in jouw zoektocht naar het leven dat het beste bij je past? Er is een helende kracht in verhalen, een kracht die me steeds weer verbaast en me uitnodigt te blijven delen. 

 

Zoeken en vinden

De afgelopen vijftien jaar ben ik op zoek geweest naar mijn eigen unieke leven. En hoe langer ik hiermee bezig ben, hoe meer ik besef dat dit een continu proces in uitvoering is, totdat je sterft. Je verlangens naar wat je wilt in het leven verschillen in de fasen van je leven en hoe ouder je wordt, hoe meer je begrijpt wie je werkelijk bent. In deze zoektocht waren er twee dingen die mij door de moeilijke tijden hielpen. Schrijven en lezen (oké en romantische films en tv-series kijken ;-)).

Verhalen hebben me geholpen mezelf en de wereld waarin we leven te begrijpen. Ik hou van verhalen van mensen die hun leven veranderen, zelfs als de omstandigheden niet geweldig zijn. Ik schrijf graag over alle ervaringen die ik heb gehad om het leven te kunnen creëren dat het beste bij mij past. Want ook in mijn leven zijn de omstandigheden niet altijd geweldig geweest. Maar laten we wel wezen, welk leven is er nu wel perfect?

 

De helende kracht van verhalen

Ik geloof er echt in dat we verhalen nodig hebben om te zien wat mogelijk is. In de stormen van het leven hebben we verhalen van hoop en optimisme nodig. Om te zien dat verandering mogelijk is. Dat we een wereld kunnen creëren waarin wij geloven. Voor mij is dit een wereld waarin we ons laten leiden door liefde en intuïtie. Door creativiteit en verbinding. En de ruimte voelen onze eigen unieke verhalen te delen.

Om je eigen unieke verhaal te delen, helpt het om iemand te hebben die je de juiste vragen stelt om het te vertellen. Dat geldt ook voor mij. Hoewel ik een continue stroom van inspiratie heb om verhalen te schrijven en delen, is het soms fijn als iemand jouw verhaal naar boven haalt. In deze geweldige aflevering van de She Woo Dares podcast vraagt Debby Levering mij over alles wat met Woo te maken heeft, de dingen die een beetje vreemd en ongezien zijn, maar zo noodzakelijk in ons leven als bewuste en creatieve ondernemers.

In deze aflevering praten we over veel dingen waar ik nog niet eerder over heb gesproken in interviews. Maar dat is het mooie van geïnterviewd worden, door de gestelde vragen ga je richtingen die op dat moment nodig zijn om te delen. Zelfs als je denkt dat je niets te delen hebt.

Je kunt je afvragen wat relaties met getrouwde mannen te maken hebben met bewust leven en ondernemen, maar dat is zo 😉

 

Ook jij hebt een verhaal te vertellen

We hebben allemaal verhalen te vertellen. Je hoeft niet bang te zijn om jouw verhaal te delen of te denken dat jouw verhaal niet de moeite waard is. Delen is een onderdeel van jouw genezingsproces en een krachtige manier om anderen vooruit te helpen in het leven. Want met jouw verhaal heb jij ook de kracht om levens te veranderen.

Veel luisterplezier met deze prachtige podcast.

Veel liefs, Irene

Bloggen

Meer over mij

Schrijf je in voor mijn magazine

20%

Korting

Bedankt voor het inschrijven

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec.